Share

Consilierul local Violeta GĂBURICI (PMP), membru al Comisiei de Urbanism şi creatoare a brandului Ravioli (fashion) urmează să ridice un centru hotelier in zona Mitropoliei, cu deschidere atât la std. Uzinei, cât și la str. Varianta Uzinei

GĂBURICI are la dispoziție o suprafață totală de 1.570 mp, iar indicatorii urbanistici propuși sunt: înălțime maximă – 22 metri, procent de ocupare a terenului de aproape 63% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și suprafața parcelei). La un astfel de CUT, dezvoltatorul poate amenaja, de exemplu, 80 de apartamente cu o suprafață medie de 50 mp. Suma minimă de închiriere în regim booking pentru zona centrală este de 40-50 euro/noapte.

Citeste si   Groapa de gunoi de la Vidra funcționează ilegal. ANRSC a decis suspendarea licenței de operare

Planul urbanistic este într-o fază premergătoare de autorizare, însa nu a primit înca votul final al Comisiei de Urbanism. La ultima discuție pe această temă, aprobarea planului urbanistic a fost amânată întrucât lipsea un aviz de la Direcția de monumente istorice.

Unul dintre imobile va avea un regim de înălțime de demisol, parter și șase etaje, iar celelalte vor fi de 3, 4 și 5 etaje. Proiectul va fi implementat de către Concept MSG Trade, firma consilierului local Violeta Găburici. Important de precizat este că Găburici face parte din Comisia de urbanism a Consiliului Local, for care dezbate acest proiect.

Citeste si   LEGAL GUNS - Acțiune la nivel național, pentru verificarea deținătorilor de arme

MOTIV pentru care, proiectul IMPRESIONEAZĂ prin rapiditatea cu care a ajuns sa fie discutat la nivelul Comisiei: In octombrie a primit certificat de urbanism, in noiembrie a fost publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal, iar în decembrie a ajuns pe masa membrilor Comisiei de urbanism. În alte situaţii, procesul de autorizare durează mult mai mult.

Comisia Tehnică de Amenjarea Teritoriului și Urbanism (CTATU) este primul for în care sunt discutate proiectele. Componența acesteia a fost modificată la începutul anului 2017, prin decizia Consiliului Local

Proiectele care se dezbat în CTATU ajung, ulterior, în Comisia de Urbanism a Consiliului Local care este formată din consilieri locali propuși de partidele politice.

Citeste si   Nelu Tătaru: "Avem o suprapopulare a spitalelor" - Ce se așteaptă ministrul să se întâmple săptămâna viitoare

În prezent, președenția Comisiei este asigurată de Paul Boișteanu (PSD), iar secretariatul de Marius Aur (PSD). Din comisie mai fac parte Gabriel Harabagiu (viceprimar, PSD), Tudor Dornean (PNL), Ciprian Bostan (PNL), Violeta Găburici (PMP) și Radu Botez (ALDE).

Amplasamentul centrului hotelier:


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ