Share

Această lege va salva vieți

Toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. „Să devină toți șoferii paramedici.”

Inițiatorul acestei legi este Tudor Ciuhodaru, medic, deputat PSD

Promovarea unui curs de prim ajutor în trafic ar putea fi introdusă la examenul de obţinere a permisului de conducere. Proiectul  legislativ va intra în dezbaterea Senatului.
Argumentele pentru acest demers legislativ sunt clare:

De acum, viitorii șoferi vor fi obligați să parcurgă acest curs de prim ajutor 
1. Câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte (lipsa oxigenării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute după oprirea respiraţiei, afectarea permanentă a creierului survine în 4-6 minute).
2. Peste 50% din decese au loc în primele minute de după accident.
3. Cele mai multe accidente mortale (80%) au loc în afara localității și în rural, acolo unde resursele medicale sunt mai reduse și timpii de intervenție cresc.
4. Din cele 2300 de decese prin accidente rutiere din România doar 20% (450 cazuri) au avut loc în urban, unde teoretic sunt mai multe resurse medicale disponibile
5. Intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire.
6. Primul care poate să intervină este adesea tot un participant la trafic.
7. Pentru a fi cu adevărat eficiente măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute și aplicate corect precum tabla înmulţirii.
8. Fără acest curs trusa de prim ajutor este doar un decor costisitor.
9. Nimeni nu este obligat să intervină dar dacă dorește va ști cum să o facă.
10. 16 state din Uniunea Europeană printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere. Este și acesta un motiv pentru rata scăzută de mortalitate.

Share
Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ