Share

Autogara Real din Păcurari a fost demolată și Primăria are intenția construirii unei substații dedicate Serviciul Județean de Ambulanță Iași

Autoritățile au finalizat dezafectarea construcțiilor care au făcut parte din fosta autogară Real Fresh din Păcurari, zona Moara de Foc. Somarea mai bine de un an a fostului chiriaș să elibereze spațiul, a tragiversat momentul demolării, având în vedere o acțiune în instanță.

Autogara Real funcționa pe un teren închiriat de la fosta firmă Fotbal SA

În compania Fotbal SA a fost asociată Primăria Iași cu un aport de patrimoniu având mai multe terenuri și spații comerciale de pe raza orașului. Acum doi ani, Consiliul Local a decis retragerea din firmă, iar bunurile imobile au fost transferate la direcții ale municipalității.

Deocamdată, nu există un termen clar definit pentru demararea lucrărilor la noul obiectiv de investiții. Cert este că toate construcțiile fostei autogări au fost demolate. Unul dintre principalele reproșuri ale Primăriei către fostul chiriaș a constat în faptul că acesta a subînchiriat spații de pe amplasament pentru alte activități comerciale precum spălătorii auto sau fast-food.

Citeste si   Cum se vor desfășura la IAȘI manifestările DEDICATE aniversării Unirii Principatelor ROMÂNE

Real Fresh SRL a încheiat contractul de închiriere cu primăria Iași în 2010, iar obiectul acestuia viza „activitate specific de transport – punct îmbarcare-debarcare“.

Potrivit Primăriei, terenul a fost dat în folosinţă până la implementarea de către municipalitate a unui proiect ce prevedea realizarea unui Centru Intermodal de Transport – Autogara Iaşi.

De ce o substație pentru Serviciul Județean de Ambulanță IAȘI?

Substația de ambulanță din Păcurari este necesară în condițiile în care distanța de la sediul central al Serviciului de Ambulanță Județean Iași la ieșirile din oraș este mare (de peste 8 km fiecare) iar supraaglomerarea traficului rutier în municipiului Iași face ca timpul de deplasare la solicitare pe timpul zilei să ajungă chiar și la 25 – 30 minute față de maxim 15 minute, în condițiile în care promptitudinea intervenției este determinată pentru salvarea vieții pacienților.

Citeste si   O tânără, de 23 ANI, din municipiul IAȘI a fost reținută de POLIȚIȘTI în urma unei INFRACȚIUNI

Realizarea investiției are multiple beneficii, printre care intervenția rapidă a echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean Iași la solicitările din zona de Vest a municipiului, reducându-se timpul de deplasare la 5 min, beneficiari fiind peste 150.000 locuitori din cartierele Păcurari, Copou, Universitate, Târgușor Copou, Dacia, Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân.

Nu în ultimul rând, se poate realiza un acces extrem de rapid spre drumul european E 583 unde accidentele de circulație grave sunt foarte frecvente pe tronsonul Iași – Podu Iloaiei – Târgu Frumos, nemaifiind necesară traversarea întregului oraț și implicit câștigul de timp ân favoarea vieții pacienților.

Citeste si   CERCETARE transfrontalieră pentru PREVENIREA și controlul hepatitei E

Contactat telefonic, consilierul local, Eduard BOZ, a declarat următoarele: ”Este un proiect aprobat în consiliul local anul trecut pentru a se face o sustație de ambulanță, ea este necesară în zona Păcurari pentru că din stația de ambulanță din strada Primăverii se pierde foarte mult timp, pentru situațiile de urgență de pe europeană. Momentan, nu am avut proiect de hotărâre, dar domnul primar s-a exprimat în sedința de comisii că dorește să desființeze și depoul de la Gară, acolo intenționând să facă autogară.

Anul trecut, când am votat proiectul referitor la noua substație de ambulanță, nu era identificat terenul, ulterior au apărut aceste modificări legate de terenurile pe care se va construi”.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ