Share

Guvernul a adoptat, miercuri, în şedinţă, o Hotărâre prin care ziua de 2 decembrie va fi zi liberă. Astfel se prelungește vacanța începând cu 30 noiembrie, miercurea viitoare, Ziua de Sfântul Andrei şi până duminică, 4 decembrie.

Decizia privind zilele libere îi vizează pe bugetari, iar firmele private pot decide să le acorde angajaţilor timp liber sau nu.

Citeste si   ARTĂ murală la Serviciul de AMBULANȚĂ Județean IAȘI

„Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în hotărârea guvernului.

Potrivit hotărârii, noua zi liberă nu este valabilă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

În ziua de 2 decembrie, se efectuează prin centrala Ministerului Finanțelor Publice operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

De asemenea, prin ordin emis de Ministerul Finanțelor Publice poate fi stabilită și desfășurarea altor operațiuni prin Trezoreria Statului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ