Share

Primărița unei localități din nordul Italiei le-a declarat război românilor stabiliți în zonă, după un incident petrecut în urmă cu câteva zile.

Anna Maria Cisint a postat un mesaj dur pe Facebook, în care spune că românii “se comportă ca niște animale”.

Șase persoane române, deja toate identificate de către forțele de ordine, rezidente în Marina Julia, duminica trecută au făcut o „petrecere” pe spațiul verde dotat cu bănci și mese de lemn din apropierea marii parcări private a orașului.

Cei șase români au mâncat, au băut, chiar prea mult se pare și în cele din urmă, după ce au părăsit locul „petrecerii” lăsând în urma lor deșeuri, sticle și pungi de plastic, apropiindu-se de zona locuită au început să se certe între ei cu o extremă violență.

Citeste si   SUA: Casa Albă anunţă că alte cinci state iau în calcul normalizarea relaţiilor cu Israelul

Cauzele pentru care se certau nu se cunosc încă, dar rezultatul este că doi dintre ei au fost transportați la Spitalul San Polo din Monfalcone pentru îngrijiri medicale. În special, un român dintre cei șase a fost lovit bestial de către prietenii săi de pahar, cu pumnii și picioarele în timp ce era căzut la pământ. În timpul bătăii au fost sparte și ferestre de la parterul unui bloc iar urletele și gemetele românilor beți și puși pe ceartă au atras atenția locatarilor din zonă care au chemat imediat poliția.

Despre eveniment a fost informat și primarul Anna Maria Cisint a cărui reacție a fost una dură la adresa grupului de români implicați:

„Mizerabilii, uitați ce au lăsat în urma lor niște cetățeni români” a scris pe pagina sa de Facebook alăturând și o imagine cu murdăria lăsată de conaționalii noștri de la locul unde mâncaseră și băuseră aceștia.

Citeste si   Răzbunare cruntă! Marius BODEA l-a dovedit IMPOSTOR pe "doctorul" Costel ALEXE

Primarul Cisint a avertizat că va lua legătura cu șantierul naval din cadrul Fincantieri unde lucrează cei șase români și va cere să fie plătite daunele materiale produse de aceștia precum și alte măsuri împotriva lor, informează ilfriuli.it.

„Am implicat deja departamentul legal al municipalității și, dacă va exista un caz penal, primăria se va constitui parte civilă pentru a solicita despăgubiri. Apoi, vom cere companiei Fincantieri să-și asume responsabilitatea angajaților săi, să intervină cu măsuri împotriva comportamentului lor și să plătească despăgubirile necesare. Vom cere, de asemenea, să fie luate alte măsuri: acești români sunt oameni nedoriți aici, vin la Monfalcone pentru muncă și se comportă ca niște animale și ne-ar plăcea să fie nedoriți și pentru compania în care lucrează. Nu se poate murdări în modul ăsta orașul care te ospitează, să facă bine și să se întoarcă acasă la ei”, punctează primarul Anna Cisint.

Postarea publică a primarului de pe pagina sa de Facebook a strâns în scurt timp aproape o mie de like-uri și peste o sută de distribuiri iar comentariile adăugate de cetățenii italieni din Monfalcone sunt ușor de imaginat:

„Întoarceți-vă la voi acasă!” „Utilizați toate mijloacele disponibile împotriva lor, inclusiv confiscarea salariilor dacă acești români lucrează.”

„Bravo, avem deja mizerabilii noștri, nu avem nevoie de alții din import!”

„Sper că există toate condițiile pentru a-i arunca în afara granițelor noastre! Ne-am săturat să trecem cu vederea mizeriile acestor oameni de nimic!”, mai spune italianca, potrivitn Rotalianul.com.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ