Share

Ajutor din partea Universității Tehnice IAȘI

Șef lucrări dr. ec. Lidia Alexa, de la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, și Eduard Nechita, masterand la aceeași facultate și antreprenor, donează 350 de măști de protecție personalului medical de la Oncologie și Îngrijiri paliative de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Aflând că este nevoie de măști chirurgicale în spitalele ieșene, cadrul didactic l-a contactat pe Eduard, care are o firmă de textile, și în două ore echipa sa deja lucra la măști.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

„Acestea au fost făcute pe specificații tehnice date de directorul medical de la «Sf. Maria». Studentul le-a făcut și le-a dat gratuit spitalului”, a precizat Lidia Alexa.

Până în momentul de față au fost donate 150 dintr-un lot total de 350 de măști, urmând ca restul de 200 să fie preluate și distribuite cum sunt gata

Cadrul didactic a făcut și o colectă de materiale de protecție, reușind să strângă câteva mii de mănuși chirurgicale și măști de la diverse firme mici care și-au suspendat activitatea în această perioadă (cabinete stomatologice, clinici de estetică etc), distribuindu-le Spitalului „Sfânta Maria” din Iași.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Mai mult, Lidia Alexa îi îndeamnă și pe alții, persoane sau operatori care și-au suspendat activitatea și ar putea avea stocuri de mănuși chirurgicale sau măști pe care nu le folosesc, să le doneze spitalelor ieșene, care au nevoie de ele în această perioadă.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ