Share

O româncă și cei doi copii ai săi se numără printre cele 28 de persoane dispărute într-o avalanșă care a avut loc joi dimineață în regiunea Abruzzo din Italia. Autoritățile italiene se tem că mulți dintre cei îngropați în zăpadă și-au pierdut viața.

Printre persoanele dispărute se numără și o femeie cetățean român și cei doi copii ai săi. Informația a fost confirmată și de ambasada României la Roma, care a precizat că a primit semnalări potrivit cărora trei cetățeni români “s-ar afla” printre persoanele dispărute.

Citeste si   Ludovic ORBAN își plasează un ”gardian” în coasta lui Mihai CHIRICA și Costel ALEXE! Alexandru KOCSIS a prins loc ELIGIBIL pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PNL IAȘI

“În urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. 

Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare. Precizăm că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii”, a precizat MAE.

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că data limită de depunere a CERERILOR în cadrul Măsurii 21 este 23 octombrie 2020

Soțul femeii, cetățean italian, a povestit pentru presa din Peninsulă că a părăsit hotelul cu puțin timp înainte de avalanșă, însă soția sa și copiii lor au rămas în camera de hotel.

Hotelul a fost îngropat în zăpadă, iar o porțiune a acestuia a fost distrusă. Echipele de salvare încă îi caută pe cei dați dispăruți.

Mai mulţi turişti sunt dați dispăruți și și-ar fi putut pierde viaţa într-o staţiune montană din Italia după ce hotelul în care se aflau a fost lovit de o avalanşă puternică, declanşată, probabil, de seria de cutremure din Peninsulă, informează BBC News.

Citeste si   În șapte UNITĂȚI administrativ teritoriale au fost CONSTITUITE consiliile locale și PRIMARII au depus JURĂMÂNTUL

Un oficial al forţelor de intervenţie italiene a declarat că “sunt mai multe persoane decedate”, în timp ce altele sunt încă sechestrate în clădirile acoperite de zăpadă.

Hotelul sinistrat, Rigopiano Hotel, se află în apropierea vârfului Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, în centrul Italiei.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ