Share

Secția de neonatologie mai bogată cu un ventilator performant de suport respirator

Evenimentul ce avea loc Miercuri, 11 Octombrie, ora 10.30 în incinta spitalului, se va consolida într-o conferință de presă realizată de „Savați Copiii” cu ocazia dotării cu echipamente medicale performante a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă.

Spitalul Cuza Vodă din Iași va primi o donație foarte utilă pentru copiii născuți prematur

Programul de reducere a mortalității infantile derulat de Organizația „Salvați Copiii”, capitol care menține România pe primul loc din Uniunea Europeană, dovedește, încă o dată, importanța efortului susținut și consecvent.

Mortalitatea infantilă a scăzut de la 10,1 la mie, în 2010, la 7,3, în 2016

În șase ani de implementare a programului, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală necesară salvării copiilor născuți prematur și prin programe ample de informare și educație sanitară implementate în comunități, rata mortalității infantile a scăzut de la 10,1 la mie, în 2010, la 7,3, în 2016.

Copiii prematuri vor avea o șansă mai mare la viață

În 76 de maternități, pe care „Salvați Copiii” le-a dotat până acum, copiii care se nasc prematur au o șansă în plus la viață. Medicii care luptă pentru a-i salva au la îndemână aparatura necesară pentru ca prematurul să poată respira și deveni mai puternic.

Cine va fi prezent la eveniment?

La eveniment vor participa doamna Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii, doamna Amalia Năstase, ambasador al campaniei, precum și reprezentanții spitalului.

 

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ