Valentina HALIP, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, a reprezentat în acest an Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava la Festivalul studenţilor francofoni din Europa centrală şi orientală

Organizat în perioada 30 iunie – 6 iulie 2019, de către Agenţia Universitară a Francofoniei, la Plovdiv – capitala culturală a Bulgariei –, acest festival a reunit în jur de 100 de studenţi, pasionaţi de limba franceză, reprezentanţi ai unor universităţi din mai multe ţări europene, dar şi din Asia şi Africa, respectiv Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Tunisia, Ucraina şi Ungaria. Tinerilor li s-au propus diverse ateliere.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

Atelierele țineau toată ziua, cu o pauză de masă de două ore. Pe seară, cina era servită la cantina căminului şi, ulterior, la 19:30, ne întâlneam într-o sală amenajată cu videoproiector pentru ca fiecare echipă să spună câteva cuvinte despre țara ei. Alături de colegii mei români, am încins și o horă și am invitat toți spectatorii să danseze cu noi. Fiecare atelier a pregătit câte un moment artistic pentru a-l prezenta la gală, menționează libertatea.ro.

Citeste si   MĂSURILE întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi împiedica răspândirea COVID -19
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ