Share

Plafonul vamal admis este de 10.000 euro

Echipa comună de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița a descoperit, ascunsa in bagajele personale ale unei tinere din Bucuresti, suma de 37.000 euro pe care aceasta încerca să o introducă în țară, fara a o declara la controlul de frontiera.

Deoarece banii nu au fost declarati, conform prevederilor legale, suma de 27.000 de euro, care depasea plafonul vamal admis, a fost ridicata in vederea confiscarii si tanara a fost sanctionata cu 3.000 lei.

În ziua de 7 mai a.c., în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, ca pasageră într-un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul român Cristina C., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza municipiului București.

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului şi persoanelor, ocazie cu care a descoperit, ascunsă în bagajele personale ale tinerei, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, suma de 37.000 euro.

Ca urmare a faptului ca persoana nu si-a indeplinit obligatia legala de a declara in scris sumele de bani detinute, conform prevederilor legale, lucratorii vamali au luat măsura confiscării sumei de 27.000 euro, detinuta peste plafonul vamal admis (10.000 euro) si tanara a fost sancţionata contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ