Share

Mihaela Sinescu este o antreprenoare din județul Iași și mama unei fetițe de 7 ani, care transformă șosetele banale în jucării inedite care i-au garantat imediat succesul și mai ales un venit lunar care depășește 1000 de euro.

Ideea a venit de la fiica acesteia, Daria, care, în lipsa unor jucării noi, a cerut o păpușă originală, iar mama ei și-a amintit că obișnuia să își confecționeze singură păpușile în copilărie. Iar cum oricine are șosete fără pereche prin casă, nu a mai durat mult până când acestea au devenit chiar noile jucării ale micuței Daria. 

Fetița este foarte încântată, mai ales că primul model a fost al ei, iar acum, oricând are o ideea nouă, doar o pune în aplicare prin intermediul mamei ei foarte pricepute. De asemenea, Mihaela ne-a transmis că are întregul suport al soțului ei, mai ales datorita venitului pe care il aduce.

Mihaela Sinescu: “Nu aveam vatelină la momentul respectiv, așa că am tăiat o pernă și m-am apucat de făcut păpușele din șosete colorate”

Acum păpușile sunt făcute din vatelină antialergică, șosete și se pot comanda exclusiv online, pe pagina de facebook Friendly DOLLS. Iar cum imaginația nu are niciodată limite, păpușile sunt confecționate după criteriile stabilite de client: asemănare, asocierea de anumite culori, de dimensiuni mai mici sau mai mari sau cu anumite detalii distinctive (pistrui, ochelari, nuanța părului sau a ochilor, etc.).

Citeste si   Victoria lui Joe Biden, confirmată oficial în Pennsylvania

Afacerea a început în luna iunie a anului trecut iar acum, după aproape un an, are mai mult de 1000 de jucării vândute, anul acesta în jur de 400. De asemenea, pe timpul stării de urgență vânzările au scăzut puțin, fiind și început de an, însă Mihaela este optimistă, s-a adaptat noilor reguli și chiar a început să confecționeze și măști personalizate, tot cu vânzare pe pagina ei de facebook.

Chiar dacă pare de necrezut, totul este făcut manual, fără mășină de cusut, doar cu un ac, foarfecă și diferite culori de ață, de aceea investiția este minimă.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

În funcție de dimensiuni, model și accesorii, ele costă între 20 și 100 de lei iar timpul de lucru variază între o ora și 4 ore

Încercăm să variem, facem și animăluțe, nu doar păpuși,ne adaptăm pentru clienții noștri,  iar până acuma ne-a ieșit tot ce ne-am propus. Le fac doar la comandă, pentru a putea fi personalizate după preferințele clientului, cu detalii aparte.

Mărimea, modelul și accesoriile sunt criteriile care diferențiază prețurile, ele fiind între 20 de lei cea mai ieftină și până la 100 de lei cea mai scumpă iar timpul variază și el, tot în funcție de gradul de dificultate, între 1 și 4 ore de muncă pentru o păpușă”, a mai declarat Mihaela SINESCU.

Mai mult decât atât, Mihaela ne-a spus că nu livrează doar în țară, ea s-a extins și în Germania, Italia, Suedia, Franța, Palma de Mallorca

De asemenea, Mihaela Sinescu obișnuia să organizeze și ateliere de confecționare pentru copii, pentru ca aceștia să poată să își creeze propriul model de jucărie. Având în vedere nevoia constantă a acesora de a învăța lucuri noi, acestă activitate de 3-4 ore pe zi îi ajută pe cei mici să își încerce îndemânarea, iar părinții sunt, bineînțeles,  încântați.

“La inceputul anului, inainte de pandemie, organizam si ateliere de confecționare pentru copii. Acum, din pacate nu se mai poate. Îi ajutam să își confecționeze propria păpușică prietenoasă, le atașam un breloc iar ei puteau să și-o atașeze la ghiozdanel.”, a mai declarat  Mihaela SINESCU.

Toate păpușile seamănă cu posesorii lor, fapt ce le-a asigurat succesul înca de la inceput

Putem spune că din pasiune se nasc lucruri neobișnuite, iar dacă facem și bani din ele, atunci de ce să nu încercăm. De altfel, casa Mihaelei Sinescu este plină de păpuși care își așteaptă noii proprietari.

Citeste si   Drumarii amenință că nu deszăpezesc șoselele dacă nu primesc salariile mărite. Răspunsul CNAIR

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ