Agenţia Naţională pentru Locuinţe a inclus în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri unul dintre cele trei amplasamente propuse de către municipalitatea ieşeană.

Este vorba de un amplasament din zona Grădinari, cele două tronsoane cu 32 de apartamente care vor fi construite urmând a fi destinate închirierii în special de către specialiştii care lucrează în domeniul sănătăţii, în special medici rezidenți.

Citeste si   Ce anvelope sunt bune pentru mașina ta? (P)

Pentru punerea în aplicare a acestui proiect, la începutul săptămânii viitoare va fi organizată o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru aprobarea transmiterii în folosință gratuită a unui teren de 2.400 mp din zona Grădinari – Metalurgie către ANL.

De asemenea, Primăria va elabora documentațiile de urbanism (PUG, PUZ, PUD) și va suporta cheltuiele legate de acestea, asigurând şi toate utilitățile necesare (apă, canalizare, energie termică și electrică, gaz, telefonie, căi de acces, alei, spații verzi etc.).

Luna trecută, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a semnat contractele de lucrări pentru încă două amplasamente de construcţii, în strada Smârdan nr. 8 – 18 şi pe str. Fântânilor nr. 35 – 51. Astfel, vor fi construite 151 de apartamente, dintre care 72 pe Smârdan şi 79 pe Fântânilor, fiind locuinţe destinate tinerilor în sistem ipotecar. În prezent, există 4.479 cereri de locuinţe ANL, dintre care 213 solicitări îndeplinesc condiţiile privind atribuirea unor astfel de apartamente.

Citeste si   VIDEO Craiova inundată după o ploaie torențială de câteva zeci de minute

Sursa: curierul-iasi.ro

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ