Share

Au capacitatea de a simți cutremurele

Unele feline se comportă ciudat exact înainte de un cutremur, iar unii experţi cred acest lucru se întâmplă pentru că ele reuşesc să simtă vibraţiile pământului datorită pernuţelor de la picioare, pe care noi oamenii nu putem să le simțim. De obicei încep să miaune foarte tare.

Vânează doar de dragul de a vâna

Chiar dacă felinele au fost domesticite în urmă cu foarte mult timp, acestea și-au păstrat încă instinctul de a vâna. Potrivit unui studiu, 28% din 60 de pisici domestice vânează, chiar dacă nu le este foame.

Citeste si   Tom Cruise, primul actor care va filma în Spațiu! Când va ajunge pe Stația Internațională

Nu torc mereu de plăcere

Pisicile torc şi atunci când sunt rănite sau bolnave. De-a lungul timpului au fost realizate mai multe studii asupra „puterii tămăduitoare” a torsului. Rezultatele mai multor cercetări indică faptul că frecvenţa torsului ar putea acţiona ca un tip de terapie fizică asupra pisicii. Mai exact, torsul poate ajuta la creşterea densităţii osoase şi vindecarea muşchilor.

Citeste si   Alimentul care este de 5 ori mai dăunător decât zahărul. Unii îl mănâncă des

Nu simt gustul dulce

Conform cercetarilor, se pare că felinele (lei, tigri, pisici, etc.) nu au una din genele responsabile pentru detactarea gustului dulce, astfel că ele nu îl simt ca noi, oamenii, de exemplu. Pe de altă parte, ele pot simți gusturi pe care noi nu le percepem, cum ar fi trifosfatul de adenozină, o substanță care se găsește în carne, unul din alimentele preferate al pisicilor.

Citeste si   Femeile cu suflet de aur din zodiac. Fac numai lucruri bune

Elimină transpirația prin lăbuțe

Pisicile transpiră prin pernuțe. Acest sistem de răcorire a corpului le ajută să își regleze temperatura atunci când le este prea cald. De asemenea, pisicuțele transpiră și atunci când sunt stresate sau se simt amenințate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ