Share

“Mobilitatea viitorului” organizată la Iași face parte dintr-o serie de evenimente pe care CCIFER le va organiza la Cluj, Timișoara și Sibiu

Astăzi, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) a organizat în cadrul Primăriei Municipiului Iași, Conferința „Mobilitatea viitorului”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și partenerii CCIFER: Groupe Renault, Groupama Asigurări, Holcim și ENGIE. Scopul conferinței a fost de a dezbate viitorul mobilității și de a propune alternative practicilor de mobilitate de zi cu zi.

Conferința «Mobilitatea viitorului» organizată la Iași face parte dintr-o serie de evenimente pe care CCIFER le va organiza la Cluj, Timișoara și Sibiu.

François Coste, președintele CCIFER, prezent în Iași 

François Coste, președintele CCIFER a declarat că se bucură din două motive: pentru că înțelege că Primăria Iașiului are o inițiativă foarte bine dezvoltată în privința dezvoltării durabile a orașului și pentru că Iașiul este un oraș în care se desfășoară un program pilot pentru mobilitatea viitorului, la inițiativa comună a Primăriei Iași și Grupului Tester.

Citeste si   30 septembrie - scadența termenului de plată a celei de-a doua tranșe a impozitelor și taxelor locale

Este vorba despre un proiect privind mașinile electrice cu utilizare partajată. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România are în centrul preocupărilor sale atractivitatea economică a României.

Sunt peste 3.000 de companii cu capital francez în România

Vrem să creăm noi oportunități de afaceri și să ajutăm membrii noștri în dialogul cu autoritățile române. Sunt peste 3.000 de companii cu capital francez în România. Au găsit aici o sursă de creștere de nivel ridicat. Au adus în România capital de peste 6 miliarde de euro și au creat 125.000 de locuri de muncă directă”, a declarat François Coste, președintele CCIFER.

Se observă o creștere alarmantă a numărului de vehicule uzate în România din cauza unor decizii politice care nu au ținut cont de ceea ce se întâmplă cu adevărat în România de astăzi. Alături de Germania și Franța, România este unul din principalii producători de autovehicule din Europa.

Din păcate, însă, România este și cel mai mare importator de vehicule uzate, pentru care, de la începutul anului, s-au cheltuit peste 4 miliarde de euro, adică aproximativ cifra anuală de afaceri a Grupului Dacia – Renault. Eliminarea taxei de poluare nu a fost o decizie înțeleaptă, putem vorbi chiar despre un dezastru ecologic, după cum am mai spus-o cu voce tare de Ziua Mobilității, la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că o dezvoltare economică a Regiunii de Nord-Est nu poate fi realizată fără dezvoltarea corespunzătoare a infrastructurii

La eveniment a participat și Radu Grădinaru, consul onorific al Franței la Iași, dar și numeroși oameni de afaceri.

Citeste si   30 septembrie - scadența termenului de plată a celei de-a doua tranșe a impozitelor și taxelor locale

CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. Camera reunește 500 de companii franceze și române care reprezintă 18 miliarde de euro și peste 125.000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.

Implicarea BunaDimineataIasi a mișcat autoritățile. Viața unei tinere a fost salvată La 29 de ani arată ca de 40 de ani. Stă întinsă pe niște cârpe murdare timp douăzeci de ore pe zi. Este foarte bolnavă, iar când va muri familia pe care nu o cunoaște nu-i va aduce dorul: a fost abandonată.Cum a abandonat-o familia, așa au abandonat-o și autoritățilePe B-dul Indepedenței, într-o anexă părăsită și plină de gunoaie, Poliția Locală nu și-a făcut apariția niciodată. Dacă ar fi venit polițiștii, ar fi fost obligați prin Lege să raporteze cazul oficialilor la Direcțiile de Asistență Socială.Însoţitorul acesteia ne-a declarat faptul că s-a adresat organelor competente, dar în cele din urmă a fost total ignorat. ATENȚIE! Urmează imagini care NU POT AFECTA EMOȚIONAL AUTORITĂȚIILE.

Posted by Stiri Buna Dimineata on Wednesday, October 4, 2017

 

Citeste si   30 septembrie - scadența termenului de plată a celei de-a doua tranșe a impozitelor și taxelor locale

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ