Share

De când a cãzut prima ninsoare si s-au strâns la Spatiul de Cazare pentru Persoane fãrã Adãpost peste 17 oameni ai strãzii, mai multi bârlãdeni au luat decizia sã se alãture unei initiative extraordinare – aceea de a dãrui o masã caldã persoanelor fãrã adãpost si fãrã hranã, care s-au adunat în acel spatiu.

Pânã acum s-au alãturat initiativei mai multe femei, precum si un preot din Bârlad. “Bucãtarul” de sâmbãtã, 14 ianuarie, a fost Constantin Pâslaru, care le-a dus oamenilor fãrã adãpost fasole cu ciolan.

Prima actiune a avut loc pe 7 ianuarie, de Sf. Ion, când a fost lansatã provocarea pe reteaua de socializare Facebook, de cãtre redactia din Bârlad a cotidianului nostru. S-au alãturat atunci Constantin Pâslaru, din Bârlad, cunoscut ca lider al Miscãrii de Rezistentã din Pungesti si primarul comunei Vinderei, Ionut Ghiur, care le-au oferit câte un castron de ciorbã de curcan, caldã, pâine, salam, cozonac si câte un pahar cu vin.

Cei 17 oameni ai strãzii au fost uimiti de faptul cã se gândeste cineva la ei, mai ales cã printre oamenii fãrã casã sunt si bolnavi, ca bãtrânul ce merge în cârje, care se plânge cã nu are cum sã se trateze, neavând bani de medicamente. Au primit pachetele cu mâncare cu amândouã mâinile.

A doua zi, pe 8 ianuarie, o familie din Bârlad, sot si sotie, s-au dus la ei cu mâncare caldã, pe care au oferit-o cu mult drag. Un preot din Bârlad, care are parohie într-o comunã de lângã oras, s-a mobilizat si a luat initiativa sã le ducã în fiecare zi câte o masã caldã, în special seara, la cei cazati pe timp friguros în Centrul pentru Persoanele fãrã adãpost.

Sâmbãtã, 14 ianuarie, Constantin Pâslaru s-a dus iarãsi la nevoiasii fãrã casã, oferindu-le de aceastã datã câte o farfurie plinã de fasole cu ciolan, iar Mioara Dimofte, fostã jurnalistã la un post de televiziune din Bârlad, acum închis, le-a oferit cornulete, ca desert. Oamenii fãrã adãpost sunt coplesiti si bucurosi cã cineva, acolo sus, îi iubeste si nu-i lasã sã rabde prea mult de foame. Pentru cã atunci când esti bun si faci fapte bune pentru cei nãpãstuiti de soartã, începi sã semeni cu Dumnezeu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ