Share

Fondatoarele Asociației „Dăruiește viață”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu atrag atenția public, autorităților specializate să verifice cu responsabilitate Spitalul Mobil de la Lețcani, deoarece pare a fi o improvizație mai periculoasă decât secția ATI Neamț.

Oana Gheorghiu susține că modul în care instalația de gaze medicale a fost făcută, reprezintă o improvizație într-un container care poate pune în pericol întreg spațiul, fiind realizată cu țeavă din plastic.

Mai mult, acestea fac un apel către medici să vorbească despre probleme și să nu mai accepte neregulile din spitale.

„Cerem imperativ autorităților centrale,  Direcția de Sănătate Publică Iași – DSP Iași, Ministerul Sănătăţii – România  ISU SMURD, Iasi să verifice cu responsabilitate Spitalul Modular din Lețcani care a costat 13 milioane de euro, dați cu generozitate de domnii aceia de la Consiliile Județene Iași și Neamț.

Din toate informațiile și imaginile existente în spațiul public, acest spital pare o improvizație mai periculoasă decât secția ATI Neamț, care a ars seara trecută.

Nu există o fundație, containerele sunt puse pe niște cărămizi, nu există ferestre, pacienții stau mai rău ca la închisoare. La prima ploaie sau zăpadă serioasă acele containere se vor afunda…

Cel mai grav și mai grav însă pare a fi modul în care este realizată instalația de gaze medicale, o improvizație într-un container, care pune în pericol întregul spațiu, fiind realizată cu țeavă de plastic!!! Precizez că instalațiile de gaze medicale se fac cu cupru medical sau inox, orice alt material este interzis conform SR EN ISO 7396-1. Nu avem informații despre instalația electrică, dar sperăm că măcar aceea e făcută cum trebuie.

Dacă aceste informații sunt reale și nimeni nu face nimic înseamnă că încă acceptăm sloganul “merge și așa”.

Îi rugăm pe medicii care lucrează acolo să vorbească despre toate problemele. Dacă ei tac, noi nu avem prea multe argumente, căci acolo nimeni nu poate pătrunde. Vorbiți acum, altfel nimic nu se va schimba. Dacă nu o puteți face singuri, apelați la Colegiul Medicilor din România  Sunt sigură că vă va sprijini. Nu mai acceptați condiții inacceptabile.”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Oanei Gheorghiu, vicepreședinta Asociației „Dăruiește Viață”.

Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Spitalul Mobil de la Lețcani a fost achiziţionat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST, cu fonduri alocate de consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ