Ziua de muncă s-a încheiat. Vii acasă și, fără puteri, te trântești pe canapea. Unde a dispărut toată energia pe care ai avut-o de dimineață? O distribuire eficientă a energiei este la fel de importantă ca distribuirea eficiantă a banilor, a alimentației sănătoase și a vieții active.

Pentru a nu-ți pierde energia în zadar, cauzându-ți neplăceri, trebuie să identifici cum o cheltuieșt, iar apoi să faci un plan pentru o distribuire optimă a energiei. Este foarte important acest lucru deoarece lipsa de energie ne poate provoca diferite boli conform dozadesucces.ro

Energia vitală – unde o cheltuim în zadar:

1. Nu realizăm sarcinile până la capăt

Lucrurile pe care le-am început și pe care nu le-am dus până la capăt pentru că ne era lene/ne plictiseam/nu mai aveam dorință ne consumă energia necesară pentru a finaliza o sarcină. Din acest motiv nu trebuie să începi să faci ceva pentru care nu ai timp/dorință, etc. Tot aici putem include și promisiunile pe care le facem dar pe care nu le realizăm.

2. Minciuna

Cu cât mai mare este minciuna, cu atât mai multă energie cheltuim: avem nevoie de energie pentru a inventa toate detaliile pentru a nu fi descoperit. Încearcă să fie cât mai sincer cu cei dragi, cu prietenii sau colegii – și viața ți se va părea mai ușoară și vei avea mai multă energie.

3. Frica, furia și neîncrederea

Frica, la fel ca și minciunile ne consumă foarte multă energie. Lipsa de încredere într-o persoană sau o furie inexplicabilă fac ca organismul nostru să acționeze într-o stare de stres – și în rezultat nu avem nici un beneficiu din asta. Toate emoțiile noastre sunt strâns legate de modul în care percepem lumea din jur. Lucrează asupra propriei personalități și vei reuși să-ți economisești energia.

4. Lipsa de comunicare cu natura

Viața într-un oraș ne seacă de energie: nu avem parte de liniște, nici o modalitate de a scăpa de griji, lipsă de aer curat și de intimitate în natură. Copacii, iarba, cântecul păsărilor – toate acestea îți vor oferi energia de care ai atât de mare nevoie.

5. Grijile și suprasolicitărea psihologică

Corpul nostru cheltuie extrem de multă energie pentru a face față situațiilor de stres. Nu există nici o parte a corpului nostru asupra căreia stresul ar avea un efect pozitiv.

6. Discuțiile despre nimic

De ce să îți pierzi energia în discuții care nu au nici un folos nici pentru tine și nici pentru interlocutorul tău? Asemenea discuții nu doar că îți consumă energie, dar îți fură și timpul. De aceea, dacă simți că discuția respectivă nu are nici un sens, mai bine stopează. Ține minte: viața este prea scurtă ca să o cheltui pe discuții inutile.

7. Supărările

Incapacitatea de a ierta, obiceiul de a păstra în interior supărarea și furia – sunt probabil cele mai negative calități ale unei persoane. Emoțiile negative ne consumă energia. Dacă nu pot ierta un gest sau altul, amintește-ți că îți faci rău  întâi de toate ție: psihicului tău, sănătății fizice și rezervelor de energie din organismul tău.

8. Lipsa de somn

De unde vrei energie dacă corpul și sufletul tău nu au odihnă. Dereglarea bioritmului îți aduce organismul într-o situație încertă: el nu înțelege cum să facă față sarcinilor impuse fără un grafic stabil de muncă și de odihnă.

9. Obiceiurile proaste

Nu doar alcoolul, drogurile și țigările ne fac rău. Există foarte multe alte obiceiuri pe care tindem să nu le observăm: abuzul de mâncare, consumul de produse alimentare nocive, pesimismul și obiceiul de a-i acuza pe cei din jur de partea proastă a vieții tale. Cu cât te alimentezi mai prost, cu atât mai greu îi este organismului să elimine toxinele, iar de aici apar problemele de sănătate. Obiceiul de a gândi negativ duce la dereglarea sistemului nervos.

10. Factorii externe și problemele de sănătate

Există factori externi pe care nu-i putem evita. Însă să evităm consumarea energiei pentru comunicarea cu persoanele toxice poate fiecare dintre noi. Cel mai important: să ne păstrăm calmul și să încetăm comunicarea sau cearta cu o persoană neplăcută, fără ca să-i permitem să savureze momentul.

LĂSAȚI UN MESAJ