ideall.ro

Haide….vino-n școala mea!
PREZENTAREA OFERTEI EDUCAȚIONALE 2019 – 2020
Colegiul Agricol si de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi”

”Prima atestare a școlii are loc la 1 aprilie 1921 când, în zona cea mai verde a Iașului, se pun bazele Școlii de Îndreptare de la Copou, care a fost primul stabiliment  școlar din România, având ca menire îngrijirea, instruirea și educarea orfanilor din Primul Război Mondial şi a copiilor cu nevoi educaționale speciale, pregătindu-i în meserii agricole sau necesare în spaţiul rural, până la vârsta majoratului.

O parte a școlii fost construită în perioada 1819-1821, când  domnitorul Ioniță Sturdza a ridicat pentru familia sa un conac înconjurat de vii și livezi la marginea orașului Iași. Și astăzi, școala este în zona cu spații verzi, având un suprafata generoasa – 9,58 ha, ocupata în proporție foarte mare de: parcuri dendrologice, vie, pomi, grădină de legume și alei înierbate, ceea ce-i conferă un grad redus de  poluare în comparație cu zonele centrale.

Instituția noastră a funcționat neîntrerupt ca Școală agricolă, dar cu titulaturi schimbate în funcție de perioada istorică: 1955 – Centrul Școlar Agricol, 1966 – Liceu Agroindustrial, 1992  – Grup Școlar Agricol. Deoarece multe instituții din zonă au fost înzestrate cu averea filantropului Vasile Adamachi, în 1995, liceul primește numele marelui om de știință.

sensodays.ro

În anul 2010 instituția noastră dobândește titulatura de Colegiu reconfirmată în 2015, recunoaștere a educației europene si de calitate pe care o oferă.

Motive pentru a veni la școala noastră

 

Activitatea instructiv-educativa se desfășoară doar dimineața ( 8.oo – 14.oo)

Dotare modernă

 • cămin renovat
 • cantina școlară
 • biblioteca renovată
 • laborator informatică cu calculatoare performante, laborator patiserie, laborator fizică, laborator chimie, laborator industrie alimentara dotat la standarde europene, minicabinete (consiliere psihopedagogica, fonetică), 2 masini Logan pentru obtinerea  permisului auto categoria B, cabinet medical.

Proiecte

 • E-twinning – Men and People without barriers,
 • Mănâncă Responsabil,
 • Let’s do it Romania !
 • E-twinning – Alliance for a green world
 • Proiectul ,,Eco-Școala,,
 • Erasmus+ KA2: Schools Companies, Green Alliance, „Destine europene 1914-1918: Germania, Franţa şi România” ,
 • Erasmus+ KA1 – ,,Dezvoltarea competențelor vocaționale în agricultura modernă și industria alimentară”

Proiecte extracuriculare

 • Se creaza un mediu stimulant unde copiii își descoperă și își dezvoltă talentele, participă la diverse evenimente culturale, la ateliere și excursii cu scop didactic.
 • Constituim o pepiniera de idei și minti creative ce generează proiecte concrete și entuziaste. Favorizăm puterea imaginației, cultivarea inteligenței emoționale și a gandirii inventive. Spectacolele și expozițiile sunt încărcate de vibrația pasiunii și de gustul pentru frumos.
 • Pregătim copiii să participe la concursuri ori activități ce consolidează competențe personale și abilități sociale.

Profesori dedicati

Colectivul de dascali dedicati promoveaza valorile de suflet, educatia de calitate si spiritul competitiv, intr-un cadru prietenos. Relatiile armonioase dintre profesori si copii si atitudinea apreciativ-constructiva contribuie la formarea unei personalitati echilibrate.

Activitati culturale românești

Organizam diverse activitati pentru a promova valorile si traditiile romanesti. Omagiem poeti romani, marcam evenimente nationale, sarbatorim Pastele si Craciunul conform traditiilor romansesti, si vizitam atractii turistice educative in Iași si in tara..

Oferta educațională 2019

Liceu:

Agricultură ecologica- 1 clasa

Industrie alimentară- 1 clasa

Protecția mediului-1 clasa

Economic-1 clasa

Organizator banqueting- 1 clasa

Scoala profesionala:

Mecanic auto- 1 clasa

Horticultor-1 clasa

Brutar-patiser- 1clasa

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ