Share

În această perioadă, în municipiul Iași se desfășoară activități specifice curățeniei de primăvară cu lucrări de toaletare a vegetației din care rezultă crengi, frunziș și resturi vegetale.

În calitate de operator de salubritate, Salubris SA asigură preluarea deșeurilor vegetale conform prevederilor legale și, în această perioadă, pe lângă activitatea curentă, este implicată în activitatea de preluare și transport a deșeurilor vegetale rezultate din toaletarea spațiului verde de pe domeniul public.


CITEȘTE ȘI …

ZDI: În locul hingherilor a fost angajată clientela politică.Deșeurile vegetale impun o gestionare diferită, astfel că nu fac obiectul contractului de salubritate încheiat cu beneficiarii și nu sunt incluse în tariful de salubritate.

Citeste si   Primarul comunei MIROSLAVA, Dan NIȚĂ a depus JURĂMÂNTUL pentru mandatul 2020-2024

Societatea Salubris SA vine în sprijinul ieșenilor care domiciliază la case oferind posibilitatea preluării, transportării și eliminării, în plus față de pubela pentru deșeuri menajerw de 240 de litri, în mod gratuit, a unei cantități de deșeuri vegetale echivalente cu încă o pubelă.

Beneficiarii pot preda aceste deșeuri la mașinile Salubris SA în cadrul programului de colectare.

În cazul cantităților de deșeuri vegetale mari, care impun alocarea de resurse suplimentare pentru preluare și transport (mașini, utilaje, personal, combustibil etc.), serviciul se asigură contra cost, în urma unei comenzi ferme din partea beneficiarului.

În plus, persoanele fizice din municipiul Iași au posibilitatea de a preda deșeurile vegetale cu titlu gratuit la Centru Municipal de Colectare Iași situat în stradela Grădinari nr. 26, ocazie cu care pot participa la tombole și concursuri cu premii.

Citeste si   Frig CRUNT în Spitalul SOCOLA! Pacienții și cadrele medicale TREMURĂ de FRIG în saloane

Reamintim ieșenilor că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 172/2002, actualizată în anul 2005, este interzisă arderea / incinerarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, cât şi pe terenuri proprietate privată.

Rugăm cetăţenii municipiului să respecte modul de depozitare a deșeurilor și contăm pe implicarea lor activă, pentru că numai împreună protejăm mediul și putem conferi oraşului un aspect curat şi frumos.

Pentru alte informații sau solicitări, iesenii pot contacta Biroul Relații cu Publicul din Sos. Naţională nr. 43, et. 3, telefon: 0232/276.244, 0800/410.610 (gratuit în orice retea) sau la adresa de email: office@salubris.ro

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

3 COMENTARII

  1. Poate ar trebui sa veniti la Valea Lupului sa constatati cum vineri 24 martie angajatii Salubris (cu care avem incheiat contract de servicii) au refuzat sa ia a doua pubela astfel incat multi oameni au ramas neajutorati si uimiti cu gunoiul in fata casei ! Eu sunt unul dintre ei. Ce spuneti de acest lucru ?

LĂSAȚI UN MESAJ