Share

 

Judecătorii Curții de Apel Ploiești au respins contestația autorităților din Harghita miercuri, pe 13 ianuarie.

„Curtea de Apel Ploiești admite excepția imposibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8.000 lei, câte 4.000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021”, scrie în decizia instanței.

Zona a fost revendicată de ambele județe în urmă cu aproape opt ani.

Citeste si   Studiu - Cum se ia coronavirus - Sfaturi esențiale

Decizia Curții de Apel Ploiești din iunie 2020 a fost că acestea aparțin din punct de vedere administrativ de județul Neamț. A fost contestată de autoritățile din Harghita care susțin că municipiul Gheorgheni trebuie să administreze Cheile Bicazului.

Miza procesului a constituit-o granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita.

În prima instanță, Tribunalul Prahova a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implica trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita.

Citeste si   Horoscop 19 ianuarie. Aglomerație, alergătură și bani aruncați. Zodia care cunoaște adevăruri dureroase

În primă instanță, județul Neamț a pierdut,.Cheile Bicazului. Judecătorii prahoveni s-au pronunțat în iunie 2019, în favoare autorităţilor din Harghita: „Anulează procesul-verbal avînd ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ, emis în anul 1998.

Stabileşte linia de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacul Roşu – limita Jud. Neamţ 0 000 32 32,000 Km., conform Hotărîrii nr. 540/2000 din 22/06/2000“, se arată în soluţia pe scurt a instanţei. Astfel, potrivit primei decizii a intanței, Cheile Bicazului aparţin în totalitate de judeţul Harghita: adică, de la Gheorgheni mergând spre Neamţ o distanţă de 32 de kilometri, trecând de staţiunea Lacu Roşu, şi coborând serpentinele spre comuna Bicaz Chei.

Citeste si   Ceremonie învestitură SUA - Joe Biden. Imnul național a fost cântat de Lady Gaga - VIDEO 

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ