Share

Relaţiile Ungariei cu România s-au deteriorat din anul 2012, afirmă Zsolt Semjén, vicepremier al Ungariei, şi Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, oficialii ungari sugerând că Budapesta nu ar fi trebuit să tolereze unele atitudini ale Bucureştiului, scrie mediafax.ro

Cei doi oficiali ungari au organizat o conferinţă de presă în care au discutat despre ideea ministrului ungar de Externe, Péter Szijjártó, de a interzice participarea la manifestările de celebrare a Zilei Naţionale a României şi despre declaraţiile făcute în replică de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Citeste si   Marcel Ciolacu, prima reacție după cina de la Sărata Monteoru

În acest context, Zsolt Semjen şi Zsolt Németh au remarcat că relaţiile diplomatice româno-ungare s-au deteriorat începând din anul 2012. Întrebat dacă partea ungară are vreo responsabilitate pentru această situaţie, Zsolt Semjén a explicat, potrivit site-ului Index.hu: “Eu am conştiinţa curată”. Vicepremierul Ungariei a sugerat că Budapesta nu ar fi trebuit să tolereze unele atitudini ale Bucureştiului.

Citeste si   Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și încă 9 persoane, amendate pentru încălcarea regulilor anti-Covid. Anunțul Poliției

Zsolt Nemeth, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, nu s-a distanţat de iniţiativa ministrului de Externe, Peter Szijjártó, de a interzice participarea diplomaţilor ungari la manifestările de celebrare a Zilei Naţionale a României.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ