Locuitorii Comunei Lețcani împreună cu primarul și membri Consiliului Local au marcat joi, 6 iunie, Ziua Eroilor la Cimitirul Eroilor din localitate

Ziua Eroilor este o sărbătoare naţională a poporului român, marcată în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ziua Eroilor este celebrată de Ziua Înălţării Domnului, mare sărbătoare creştină, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere, respectiv la 17 mai anul acesta.

Peste 1134 de musceleni și argeșeni sunt îngropați în cel mai mare cimitir din regiunea Moldovei, Cimitirul Eroilor din comuna Lețcani. Cu acestă ocazie, s-a făcut o slujbă de pomenire și s-au ținut discursuri în memoria celor care s-au luptat pentru pământul românesc.

Deja a devenit o tradiție organizarea acestui eveniment pentru celebrarea eroilor neamului românesc aici la Cimitirul Eroilor din Lețcani, unul dintre cele mai mari cimitire din Moldova. Aici sunt îngropați 1134 de musceleni și argeșeni căzuți în cel de al II-lea Război Mondial  și 29 de germani.  Patria care își uită eroii își pierde memoria neamului. Eroii sunt cei care s-au jertfit pentru țara aceasta. Noi avem obligația morală și datoria să-i comemorăm în fiecare an”, a declarat primarul comunei Lețcani, Stelian TURCU.

Pentru a marca evenimentul s-au depus coroane de flori și s-a intonat Imul României în semn de recunoștință față de eroii tării căzuți la datorie. La manifestările prilejuite cu această ocazie a participat și Prefectul Județului care a ținut un cuvânt în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie. Evenimentul s-a finalizat cu o paradă a militarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ