Share

ONG-urile sucevene s-au unit în lupta împotriva pandemiei

Mai multe asociații și-au anunțat implicarea în strângerea de fonduri pentru lupta împotriva răspândirii CORONAVIRUSLUI în județul Suceava, printre aceștia se numără și Asociația Rotary Club Suceava Cetate.

Echipa Rotary Club Suceava Cetate a realizat că doar prin unirea forțelor cu alte organizații civice din județ și oameni de bine se poate aduce o contribuție remarcabilă acolo unde societatea are cea mai mare nevoie.

Echipa Rotary Club Suceava Cetate a demarat campania END COVID-19 NOW

În cadrul campaniei au fost contactate organizații și oameni de bine care au răspuns pozitiv scopului principal de a sprijini sistemul medical sucevean aflat în linia întâi.

Astfel, din dorința de coordonare și sprijin, s-a închegat grupul civic Uniți pentru Suceava”, format din oameni dedicați, ale căror acțiuni s-au concretizat în achiziții și livrări de echipamente de protecție, sprijin alimentar și logistic.

Citeste si   GCS: 196 de noi cazuri de persoane cu COVID-19; numărul total de îmbolnăviri - 20.103

Cu ajutorul sponsorilor, Asociația Rotary Club Suceava Cetate a reușit până acum în cadrul campaniei END COVID-19 NOW să colecteze fonduri bănești.

Valoare totală a fondurilor bănești colectate până acum în cadrul campaniei END COVID-19 NOW este de 491.106 lei

Valoare totală a fondurilor bănești colectate până acum în cadrul campaniei END COVID-19 NOW destinate Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este de 491.106 lei din care 470.991,43 lei au fost deja utilizați pentru achiziții.

Pe lângă acestea, au fost achiziționate și distribuite, în principal către Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava și alte materiale: biocide, dezinfectanți, combinezoane de protecție, mânuși sterile, măști chirurgicale, ochelari de protecție, halate, măști KN95-FFP, măști cu filtru FFP3, viziere precum și alte consumabile de protecție, nebulizatoare cu biocid, lămpi UV, aparate pentru respirație asistată BiPAP Prisma 30ST, tensiometre, termometre, dar și produse alimentare și de igienă.

Citeste si   Acțiune pentru creșterea gradului de SIGURANȚĂ publică pentru PREVENIREA răspândirii infecțiilor cu COVID-19

Bunurile achiziționate în cadrul campaniei END COVID-19 NOW au fost donate și către alte locați printre care: Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava – Substația Fălticeni, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava – Substația Câmpulung Moldovenesc, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava – Substația Rădăuți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bucovina al județului Suceava, Asociația ISEA – Centrul Social Maria Ward din Rădăuți.

Citeste si   Județul SUCEAVA are nevoie de 4.500.000 măşti de PROTECȚIE pentru 90.000 de persoane VULNERABILE

”Suceava a ajuns să se confrunte cu o situație nemaiîntâlnită până acum”

”Totul a început cu un avertisment și evoluat într-o pandemie care ne-a transformat viața. Nimeni nu a gândit sau imaginat vreo strategie în avans și în tot acest context totul era și încă este copleșit de emoție. La mijlocul lunii martie, Suceava a ajuns să se confrunte cu o situație nemaiîntâlnită până acum, fapt ce a pus la grea încercare nu doar populația și mediul economic, ci și autoritățile.

Am realizat că doar prin unirea forțelor cu alte organizații civice din județ și oameni de bine se poate aduce o contribuție remarcabilă acolo unde societatea are cea mai mare nevoie”, au declarat reprezentanții  Asociației Rotary Club Suceava Cetate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ