Misterul operei de artă de pe pietonalul Ștefan cel Mare a fost dezlegat, se pare ca autor este Clemens Behr, un artist german cunoscut la nivel internațional pentru creațiile sale, făcând parte dintre cei mai apreciați artiști contemporani.

Conform Primăriei Municipiului Iași ”Clemens Behr va crea la Iași o „instalație de artă” unică, cu puternice influențe dadaiste, folosindu-se de materiale reciclate sau materiale uzuale de construcții”

Insă ieșenii nu au gustat deloc acest gen de arta contemporană ironizând si criticând ideea năstrușnică a Primarului Mihai Chirica. Ce nu știu insă ieșenii este prețul piperat al artei neintelese, astfel costurile totale se ridică la aproximativ 16.000 euro!

Pagina de facebook Iașul Marilor Iubiri a distribuit imaginea cu creația artistului Clemens Behr iar ieșenii nu au ramas indiferenți, au analizat pâna in cel mai mic detaliu opera de artă de pe Ștefan cel Mare, mai jos vă prezentăm rezumatul:

Tony Cristi GD Chiar este o “opera de arata” aceasta adunătura de schelete metalice de Copertine dezafectate ? Si tocmai langa Biserica Sf. Trei Ierarhi ea însăși o reala opera de arta un monument .

Danuta Pascariu Altul care și-a uitat pastilele acasă când a venit în România! Că a nimerit la Iași nu este întâmplător.

Ion Mavru Sa ma ierte artistii, dati-ne ,va rugam frumos niste explicații!La prima vedere ramâi perplex. N-am trecut s-o vad, o fi un trucaj postat de cineva…glumeț.

Sorin L. Panaitescu Demisia lui Kirica Tai-Tei. Baia Publica a inchis-o, n-are sustinere din partea niciunui partid, basca mai duce si in ridicol imaginea orasului cu adunaturi de fier vechi pe Stefan cel Mare. DEMISIA! Ba rezistentule care esti rezistent ! Organizeaza anticipate, daca te tin baierile.

Carmen Stefan Probabil este o “artă” abstractă, iar “piesele” nu erau asamblate când le-am văzut eu. Erau mai mulți “artişti” stradali care le aşezau sau le aruncau unele lângă altele să stea înghesuite. Apoi le-au împrejmuit cu gărduțurile roşii. Păcat că strică aspectul oraşului şi din cauza lor, de la distanță, dintr-o anumită zonă, nu se vede mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi.

Doru Duceac eu am vazut-o azi …!!!nu sunt vinovati edilii …boschetarii sunt !!!… e o farfurie zburatoare ..amerizata acolo …si boschetarii i-au furat interiorul …a ramas carcasa !!!… mie imi place ..va dezvolta turismul in zona !!!.. succes !!!...

Cristina Baciu Cand nu stii ce sa faci cu vechiturile ramase dupa ce ai renovat casa….ce stim noi ce.i “arta” 

Markus Ritz Bai, poate in alt context ar fi aratat altfel. Dar cum la noi plan urbanistic nu exista, nici nu a contat ce este in jurul acestei..constructii.

Eugen Mircea Cred că trebuie consultat arhitectul şef al municipiului pentru dezvăluirea temei şi a distinsului autor.

Fandel Mihai De când a devenit bulevardul Ștefan cel Mare depozit de gunoi?

Beautiful life and performance art. Cred cā sunt viitoare baricade, ca să-i țină la distanță pe oamenii care ies în stradă şi fac grevă în unele zile şi le-au împrejmuit cu garduri ca sā le ținā “unite” şi să nu cadă peste oameni ! În loc să le încuie într-un depozit, le-au lăsat la vedere. Oare la fier vechi le primesc ? Fiindcă se plimbă mulți “bronzați” prin zonă şi ar scoate un ban grămadă ! 

Elena Chani Știu eu, știu eu! E mintea lui Kyrika in 3D!

Iulian Pascal Simplu- spalare de bani, nu arta

Marius Marian Da artistul cine e?superba porcărie!
RăspunsSorin L. Panaitescu E un lesinat din Germania. Ori a venit sa ne astenizeze, ori se razbuna pt ca am intors armele, in ’44.

Cât a costat minunăția de pe Ștefan cel Mare?

Conform agorapress.ro aceasta lucrare a fost achizionata de Primaria Iasi si va ramane in patrimoniul Municipiului Iasi. Costurile totale reprezentând onorariul artistului, transport, cazare, materialele folosite, manopera s-au ridicat la 71.400 lei.

Citeste si   Specializat în “privatizările” anilor ’90, Maricel POPA „pierde” finanțările europene! Banii EUROPENI vin la pachet cu controale RIGUROASE

Alte opere ale artistului german Clemens Behr:

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Daca era la Bucuresti costa 16 milioane de euro, asa ca sa nu mai comentam aiurea. Nu ma incinta in mod deosebit, dar e ceva ALTFEL.

LĂSAȚI UN MESAJ