Share

Un băiețel de doi ani este captiv într-un puț de 16 metri adâncime

În acest moment, în Balta Sărată, un sat din județul Teleorman, este în derulare o acțiune dramatică pentru salvarea unui băiețel în vârstă de numai doi anișor care a căzut într-un puț adânc de 16 metri din curtea casei părinților lui.

Micuțul a avut ceva șanșă și nu a căzut în apă, ci a rămas agățat pe pompa folosită la scoaterea apei din puț, loc în care l-au reperat pompierii-salvatori de la ISU Teleroman.

UPDATE ORA 14.40: Polițiștii implicați în misiunea de salvare a micuțului blocat la 16 metri sub pământ, în puțul pentru apă din curtea casei părinților lui, au adus o cameră video pentru a-l putea supraveghea pe copil, informează libertatea.ro.

”Operațiunea este extrem de dificilă pentru că există riscul surpării terenului. Puțul, care e făcut din mai multe burlane, trebuie demontat bucată cu bucată dar înainte de asta trebuie făcute niște calcule, niște măsurători. Toate se fac contracronometru, e vorba de viața unui copilaș”, ne-a explicat unul dintre salvatori.

Părinții l-au scăpat din ochi câteva zeci de secunde

Alarma a fost dată acum aproximativ o oră când părinții au realizat că băiețelul nu mai este prin curtea gospodăriei, acolo unde îl lăsaseră să se joace. Imediat bieții oameni au realizat că micuțul a căzut în puțul neacoperit și au alertat pompierii.

”Gura puțului are un diametru de 35 de centimetri. Numai un copil ar putea intra pe acolo, dar nu riscăm să coborâm în puț un alt copil. Vom încerca să desfacem puțul bucată cu bucată. Vom săpa cu un excavator până vom ajunge la el. În acest moment, copilul este conștient, vorbim cu el. Mai plânge din când în când pentru că este foarte speriat. Sperăm să nu fie rănit”, ne-a declarat mr. Gelu Adrian Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman.

Pompierii-salvatori încălzesc puțul cu aer cald pentru ca băiețelul să nu înghețe

În plus, în interior este pompat și oxigen pentru ca micuțul să nu intre în starea de inconștiență. Bieții părinți care și-au scăpat copilul din ochi doar pentru o secundă privesc disperați, cu lacrimi în ochi, acțiunea de salvare a fiului lor.

Citeste si   ITINERAR prin religiile lumii. O nouă RESURSĂ EDUCAȚIONALĂ realizată de ISJ IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ