Share

Ziua Armatei României a fost celebrată ieri la Iaşi

A fost organizată o ceremonie militară şi religioasă, cu depuneri de coroane de flori, desfăşurată la Monumentul Eroilor Regimentului 15 Infanterie, situat pe Bulevardul Carol I în faţa sediului comandamentului Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt”.

Ieşenii au vizitat expoziţia de armament, echipamente şi tehnică militară, amenajată de militarii Brigăzii 15 Mecanizate în Parcul Expoziţiei

Tot acolo s-au aflat şi reprezentanţi ai Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi, care au oferit celor interesaţi de o carieră militară, informaţii despre oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale.

Citeste si   DSP a făcut anunțul! Câti elevi și profesori au fost infectați săptămâna aceasta cu noul Coronavirus
Ziua de 25 octombrie unește peste timp faptele de arme a generație după generație de eroi

„Am avut deosebita onoare de a participa astăzi la manifestările dedicate Zilei Armatei Române. Este o zi de sărbătoare, dar și una de comemorare în același timp. Sărbătorim astăzi eliberarea ultimei palme de pământ românesc din Ardeal în timpul celui de-al doilea război mondial, orașul Carei, de către ostașii Diviziei a 9-a Infanterie.

Totodată însă, ne amintim și de cei 50.000 de militari căzuți în luptele pentru eliberarea Ardealului. Tot azi ne amintim și de soldații români căzuți în întreaga campanie din vest, la fel cum îi comemorăm și pe cei care și-au vărsat sângele în toate celelalte confruntări ale celui de-al Doilea Război Mondial.
Ziua de 25 octombrie se referă și la aceștia, așa cum se referă și la eroii din Războiul de Independență și la toți românii căzuți de-a lungul întregii noastre istorii pentru păstrarea granițelor patriei.
Ne plecăm azi capetele în fața eroilor armatei române, dar îi și sărbătorim pe soldații de azi, care își împlinesc pe mai departe datoria, la mii de kilometri de casă. La mulți ani ostași și Dumnezeu să vă aibă în pază”, a declarat Marian Șerbescu, prefectul Județului Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ