Share

Primăria Galaţi va plăti peste 1,7 milioane de lei, fără TVA, pentru iluminatul de sărbători, în condiţiile în care iluminatul stradal din municipiu nu mai este administrat de nicio societate comercială, iar în cazul unor avarii nu există echipe de intervenţie

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că licitaţia pentru închirierea şi montarea instalaţiilor şi echipamentelor de iluminat festiv a fost câştigată de o asociere între două firme, în condiţiile în care contractul privind administrarea sistemului de iluminat stradal a expirat la începutul lunii septembrie.

De atunci, iluminatul stradal din municipiul Galaţi nu mai este administrat de nicio societate comercială.

Practic, sistemul funcţionează din inerţie, iar în cazul unor avarii nu există echipe de intervenţie.

Câteva zone din oraş nu au iluminat stradal, din cauza unor contestaţii. Licitaţia pentru atribuirea contractului în valoare de 580.000 de lei, fără TVA, privind administrarea sistemului de iluminat stradal, a fost blocată de două ori, deoarece firma care a pierdut a contestat procedura.

”Procedura este în derulare. A apărut încă o contestaţie, la a doua licitaţie. Acum contestaţia este în curs de soluţionare. Aşteptăm soluţionarea”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Nimeni nu poate avansa un termen de rezolvare a problemei.

În schimb, licitaţia pentru iluminatul festiv în oraşul Galaţi s-a încheiat. Procedura a decurs fără contestaţii, iar câştigătoare a fost declarată Luxten Lighting Company SA, firma care a participat şi la licitaţia pentru iluminatul stradal.

”Contractul privind închirierea şi montarea echipamentelor pentru iluminatul festiv din oraşul Galaţi a fost câştigat de asocierea MK Lightning S.R.L şi Luxten Lightning Company S.A. Valoarea contractului este 1.716.850 lei, fără TVA. Echipamentele pentru iluminatul festiv de sărbători vor fi montate pe străzile şi bulevardele din municipiul Galaţi, în parcuri, rondouri şi esplanade, intrări în oraş, intersecţii”, precizează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

În următoarele săptămâni, pe străzile din oraşul Galaţi vor fi montate diferite instalaţii tridimensionale, panouri, perdele luminoase, brazi artificiali, şiruri luminoase cu leduri sau figurine şi personaje specifice sărbătorilor de iarnă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ