Share

Orasul Iasi in imagini, este o rezentare video realizată de uip1280.

Pentru realizarea filmuletului au fost facute un numar de peste 14.000 (din care au fost folosite cca 7000) fotografii in Iasi in perioada 23.06.2014 – 20.07.2014.

In fiecare secunda din film sunt imbinate cel putin 30 de fotografii ,tehnica fiind numita hyperlapse.
Iasi hyperlapse: Initial am dorit sa fac poze pe timp de noapte dar din pacate obiectivele turistice luminate sunt putine. Multe obiective sunt obturate de copaci inalti si nu pot fi observate la adevarata lor valoare.(ex:Palatul Roznovanu, Palatul Culturii, cladirea universitatii Al.I.Cuza ). – uip1280

“…Calator si trecator, cum eram intotdeauna, Iasii sunt pentru mine un popas tihnit (…). Veselia lui imi apare in fel cu totul intelectual, sub icoana amicilor mei literati, adunati in discutiuni si lectura (…). O zi petrecuta in Iasi era pentru mine o sarbatoare discreta si ales nuantata. Ma simteam in Iasi mai aproape de locul ideal unde fiecare ar vrea sa-si petreaca viata ca nicaieri aiurea. Era, in acest oras domnesc, cuprins de melancolia amintirilor prea mari, mai multa inteligenta si mai mult cult pentru cele intelectuale, decat in oricare centru romanesc…” Gala Galaction – “Iasii-precum erau”

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ