Share

Orașul Siret a intrat în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Din primele informații, se pare că rata infectărilor a depășit șapte cazuri la mia de locuitori a orașului.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că mai multe școli din orașul Siret, intră în scenariul roșu.

Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret unde avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructura locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte, de propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava.

„Am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor Totodată, la nivelul localității Siret, toate manifestările și activitățile cu publicul desfășurate în aer liber, permise de legislația actuală, se vor desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție.

În ceea ce privește scenariile de funcționare din unitățile de învățământ, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu, a declarat prefectul de Suceava, Alexanduru MOLDOVAN.

Colegiul Tehnic „Latcu Voda” și Școala Gimnaziala „Petru Musat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, din care 700 la școala gimnaziala și la grădinița.

Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor tine online în următoarele doua săptămâni. Situația va fi apoi reevaluata și, în funcție de incidenta la mia de locuitori, se va lua o noua decizie.


Share
Citeste si   30.838 de acțiuni de CONTROL și AMENZI în valoare de 3.909.800 de lei aplicate de inspectorii de muncă de la data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ