Share

Potrivit premierului, fondurile europene care vor fi accesibile pentru Romania “nu sunt niste fonduri care ne sunt date, ci va trebui sa le atragem prin idei bune si o munca fara precedent”. “Succesul proiectelor pe care Romania le va propune ne poate aduce un salt economic si, de asemenea, un imbold spre dezvoltare si modernizare, un salt privind capacitatile de a ne asigura securitate”, a afirmat Ludovic Orban, subliniind ca prioritate au un sistem de sanatate mai capabil, mecanisme si practici de buna guvernare, infrastructura de conectivitate majora, masurile de digitalizare, acompaniate de masuri de securitate cibernetica, resurse la bugetul public pentru a securiza investitii sustinute in capabilitati moderne de aparare.

Citeste si   Românii din străinătate, în număr record pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare: aproape 40.000 

Avem lectii invatate din incercarile prin acre trecem cu totii, inclusiv in plan geo-politic, regional, dar si la nivel global -a spus Orban, menionand ca aceasta criza a fost “o provocare fara precedent pentru Uniunea Europeana, pentru lume, in general, pentru noi toti”: “Natura si amplitudinea crizei au fost diferite fata de orice alta criza din istoria Uniunii. Toatele statele membre au fost afectate, chiar daca in proportii diferit, in functie si de realitatile socio-economice. In plus, ea s-a suprapus si peste o criza la nivel global”.

Citeste si   Implicarea lui Biden în România, noi dezvăluiri

Mai mult decat atat, premierul a precizat ca aceasta criza ameinta bazele de functionare ale proiectului european, ale Parteneriatului Transatlantic si chiar ale sistemului international.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ