Share

“Noi vom discuta individual cu toţi parlamentarii. Politic, cu PSD nu avem ce discuta, vom discuta individual cu toţi parlamentarii pentru a ne prezenta care este punctul nostru de vedere. (…) Suntem în discuţii, în negocieri cu formaţiunile, normal, cu care am avut înţelegeri de-a lungul timpului şi, de asemenea, negocieri individuale cu toţi parlamentarii. (…) Suntem cu 3 luni de zile înainte de alegerile parlamentare, românii hotărăsc cine va conduce România. În această perioadă Guvernul este implicat în lupta contra epidemiei (…), de asemenea, trebuie să pregătim şi pregătim începerea anului şcolar, elaborăm poziţia Guvernului privitoare la Acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul UE 2021-2027 (…) Obiectivul nostru este să nu treacă această moţiune”, a declarat, astăzi, liderul PNL la finalul ședinței organizate la sediul partidului.

Citeste si   Adrian Albu, susținut de sătmărenii din diaspora

Premierul a reiterat că gestul PSD este unul pur politicianist: “Să vii să depui o moţiune de cenzură cu 3 luni înainte de alegeri mi se pare un gest lipsit complet de responsabilitate, un gest politicianist”.

Întrebat despre plecările din PSD din ultima perioadă, Orban a răspuns: “Faptul că cineva pleacă din PSD este rezultatul unei decizii personale, nu este rezultatul unei tentative a PNL-ului de a determina această decizie”.În timpul conferinţei, Orban a fost întrerupt de protestatarul Marian Ceauşescu. Acesta i-a oferit un lanţ şi un lacăt cu care liderul PNL să blocheze uşile partidului pentru a nu mai permite intrarea unor foşti social-democraţi, scrie Agerpres.

Citeste si   Negoiță îl acuză pe prefectul Capitalei de "jocuri politice" și depune o plângere penală pe numele său

Preşedintele PNL a refuzat lanţul şi lacătul spunând: “Mie nu-mi plac lanţurile, mie îmi plac cheile. Iubesc libertatea. (…) Sunt închise (uşile PNL – n.r.)”.

Liberalii s-au reunit, în această dimineață, în ședință, pentru a pune la punct campania electorală pentru alegerile locale din 17 septembrie. În același timp, PNL a început să-și facă calcule pentru moțiune de cenzură. Liberalii par să negocieze pe toate planurile, iar PSD a pierdut deja trei parlamentari până în prezent. 

Citeste si   Avertismentul lui Daniel Dăianu: Bugetul public nu trebuie jucat la ruleta politicii! Veniturile merită să crească, dar nu cu prețul destabilizării economiei

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ