Intenţia Guvernului era să adopte hotărârea astăzi, în şedinţa de Guvern, iar achiziţia măștilor să fie făcută de Ministerul Muncii. Măștile urmau să ajungă la populație în termen de trei-patru zile, prin Poşta Română.

“Parlamentul a schimbat mecanismul gandit pentru distributia mastilor catre persoanele defavorizate. Distributia mastilor se va face prin Ministerul Sanatatii, care va trebui sa astepte cererile autoritatilor locale pentru distribuirea acestor masti. E posibil ca schimbarea mecanismului sa intarzie ritmul de punere la dispozitie pentru cetatenii vulnerabili”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS, in emisiunea “Legile puterii”.

Citeste si   Olguța Vasilescu, atac VIRULENT la Guvernul Orban: Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din legea pensiilor, PSD va...

Premierul s-a arătat nemulțumit și că Parlamentul a modificat felul în care pot fi detașați medicii în lupta cu pandemia.

O altă modificare făcută de parlamentari îl lipsește pe ministrul Sănătăţii de atribuția de a coordona activitatea tuturor spitalelor din țară și nu mai poate, de exemplu, să demita directorii.

“Din dorinta de a apăra directorii puși de baronii PSD sau de primarii PSD, pe criterii politice, mulți dintre ei, incompetenți, din dorința de a menține aceste conduceri ale spitalelor, practic Ministerul Sănătății și ministrul Sănătății a fost lipsit de pârghia de a asigura o situație de management într-o siutație în care într-un spital nu se respectă regulile”, a mai spus Orban. 

Citeste si   Dragnea PIERDE și procesul de la Tribunalul UE. Fostul lider PSD trebuie să PLĂTEASCĂ cheltuielile de judecată

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ