Share

Din contra, spune premierul, obiectivul discutiilor de astazi a fost acela de a asigura mobilizarea generala a tuturor institutiilor statului cu atributii de control, care au obligatia de a asigura respectarea legii.

“Am stabilit o strategie, am stabilit priorităţile şi mecanismele de organizare a activităţilor de control, a activităţilor de impunerea a reglementărilor de protecţie a sănătăţii cetăţenilor români. În fiecare zi, prefecţii vor coordona, pe baza unui plan, toate acţiunile de control, toate instituţiile care sunt implicate şi au atribuţii în domeniu. (…) Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Inspecţia Muncii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, Inspecţia de Stat pentru Controlul Transportului Rutier şi toate celelalte entităţi care au atribuţii de control sunt mobilizate la maxim, au obligaţia de a stabili un plan zilnic, raportare zilnică, au obligaţia de a se coordona şi de asigura controale pentru echipe comune în zonele cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, a afirmat Orban.

Citeste si   PROIECT Românii vor putea să cumpere, din nou, vechime în muncă pentru pensie. Condițiile pentru plata retroactivă a contribuțiilor

El a facut un apel la toti actorii institutionali publici sau privati sa fie responsabili, sa respecte legea si regulile de protectie sanitara si sa se implice in lupta impotriva pandemiei de coronavirus.

“Toti trebuie sa respecte regulile si sa inteleaga ca suntem intr-o situatie speciala. (…) Atunci cand un roman nu respecta regulile, risca sa se imbolnaveasca nu doar el, ci si familia, prietenii, colegii de munca. Virusul nu iarta pe nimeni, riscul de a transmite e maxim!”, a avertizat seful Executivului, subliind ca mesjul este de actiune ferma, “fara manusi, de aplicare a normelor si sanctionare”.

Citeste si   Maricel POPA a compromis DEFINITIV recuperarea din fonduri EUROPENE a prețului PLĂTIT pentru spitalul COVID -19

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ