Share

Șeful Executivului a participat la o videoconferință cu prefecții și reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus. De la ora 15:00, premierul a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Ministerului Sănătății, M.A.I, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Autorității Electorale Permanente (AEP) pe tema regulilor de protecție sanitară la alegerile de pe 27 septembrie. La prima ședință s-a pus accent pe anchetele epidemiologice și capacitatea de tratare a pacienților Covid-19. Premierul a declarat că a solicitat prefecţilor şi celorlalte instituţii implicate în lupta anti COVID ”operativitate” şi ”promptitudine” în derularea procedurilor ce ţin de diagnosticare, tratare, internare sau carantinare în cazul noului coronavirus.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

 ”Am pus un accent deosebit pe viteza de derulare a anchetei epidemiologice astfel încât DSP să poată lua deciziile de carantinare la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoana pozitivă. Am vorbit despre creșterea capacității de tratare și asigurarea personalului disponibil pentru a putea asigura tratarea în cele mai bune condiții a tutoror pacienților infectați cu noul coronavirus”, a declarat premierul.

”Am definit regulile de protecție a sănătății pe perioada campaniei și a exercitării dreptului de vot pentru cetățeni. Am discutat amănuntele legate de regulile care trebuie impuse privitoare la constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare, modul de organizare a votului, astfel încât să se asigure păstrarea unei distanțe fizice. Am discutat despre regulile care trebuie constituite pentru asigurarea dreptului de vot a cetățenilor care nu se pot deplasa sau sunt în izolare sau carantină. Până mâine seară va fi finalizat draftul de ordin comun al Ministerului de Interne, Ministerului Sănătății și Autorității Electorale Permanente și îl voi trimite spre consultare liderilor celorlalte partide. Ne dorim ca, la începutul săptămânii viitoare, să-l adoptăm sub formă de ordin comun”, a mai anunțat premierul la finalul întâlnirii de la M.A.I. Orban a menționat că vor fi asigurate măști de protecție și dezinfectant pentru cei care nu au când merg să voteze.  Întrebat ce se întâmplă cu măştile care ar fi trebuit să ajungă la persoanele defavorizate, Orban a răspuns: “Aştept să ajungă cât mai repede posibil către cele 2,3 milioane de cetăţeni beneficiari. Faptul că a fost contestată licitaţia se datorează modului în care este făcută legislaţia. Mă bazez că vom organiza licitaţia mai bine”.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ