Share

UPDATE 15.20. Ordonanţa de Urgenţă 13 a fost abrogată în totalitatea ei, printr-o altă ordonanţă adoptată în şedinţa de Guvern, anunţă Realitatea Tv. 

UPDATE 13.38. Pe site-ul Guvernului au fost publicată ordinea de zi pentru şedinţa de Guvern. Potrivit actelor normative incluse, Grindeanu ar urma să se ţină de cuvânt şi să abroge ordonanţa, printr-un alt proiect de ordonanţă.

Redăm, în continuare, ordinea de zi: 

I.    PROIECTE DE ORDONANŢE DE URGENŢĂ
1.    PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.268/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală

II.    MEMORANDUMURI
1.    MEMORANDUM cu tema: Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 şi la data de 31.01.2017

Citeste si   Ultima dezbatere dintre Trump și Biden, controlată din buton. Ce spune președintele SUA despre această măsură

“Ca şi prim-ministru vă anunţ că am luat câteva decizii: mâine (n.r. – duminică) vom face în regim de urgenţă o şedinţa pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(…) Vom găsi termenul legal ca să nu intre în vigoare – abrogare, prorogare. 2- E nevoie totuşi de punerea în concordanţă a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel că, după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament”.

Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată ţara, zile la rând, va fi abrogată, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele. Acesta a fost anunţul făcut, sâmbătă seară, de prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Acesta a mai anunţat că astăzi, la ora 14.00, va avea loc o şedinţă de Guvern. “Ca şi prim-ministru vă anunţ că am luat câteva decizii: mâine (n.r. – duminică) vom face în regim de urgenţă o şedinţa pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(…) Vom găsi termenul legal ca să nu intre în vigoare – abrogare, prorogare. 2- E nevoie totuşi de punerea în concordanţă a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel că, după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament”. 

Grindeanu a mai spus că Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele pentru confuzia creată legat de aplicările OUG. Totodată, acesta a mai spus că doreşte în continuare, să pună în aplicare programul de guvernare:

Citeste si   Spovedania lui Rizea continuă: „România va fi unul din subiectele de pe agenda dezbaterii din această seară dintre cei doi candidați la președinția SUA”

“De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a vă spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor”.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ