Share

Începând din luna septembrie, distanțarea socială între elevi va fi greu de păstrat în contextul redeschiderii unităților de învățământ.

În general, într-o sală de clasă stau la ore în jur de 30 de elevi

Având în vedere evoluția situației epidemiologice din țară, Ministerul Educației trebuie să ia în calcul cât mai multe variante ce pot fi implementate în școlile românești.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

Măsurile propuse de Ministrul Educației, Monica Anisie, la conferința din data de 13 iulie desfășurată la Inspectoratul Școlar Județean Iași includ: desfășurarea orelor în continuare în mediul online sau desfășurarea orelor în mai multe schimburi pentru a evita suprapopularea sălilor de clasă.

De asemenea, se vor analiza modele implementate în alte state europene

Exemplul doamnei Ministru Monica Anisie de a utiliza containere sau corturi pentru orele de curs a stârnit multe controverse. Deși în alte state acest lucru a fost aplicat, în România există și alte variante pe care Ministerul Educației le poate pune în practică.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Referitor la acest subiect, Ministrul Educației Monica Anisie a declarat la conferința de presă susținută la Inspectoratul Școlar Județean Iași:

”Era o idee despre ceea ce se întâmplă în alte state. Dacă vă uitați la declarația mea de atunci veți vedea acest lucru. Am spus că alte state au luat în calcul și aceste spații modulare. În momentul  de față acest lucru nu este văzut ca o opțiune de către Ministerul Educației” .


Share

LĂSAȚI UN MESAJ