Share

Moldova a aşteptat 30 de ani construirea unui drum modern, rapid, care să ajute la dezvoltare și care să taie din elanul tinerilor de a mai părăsi ţara, pentru că la ei acasă nu găseau un loc de muncă bine plătit. 30 de ani Moldova a fost amăgită cu proiecte, care mai de care mai înşelătoare, care au rămas scrise pe pliantele roşii din campania electorală. După 30 de ani ani de democraţie şi aproape 14 ani de apartenenţă la Uniunea Europeană, Moldova continuă să conducă în statistici negative, nu numai la nivel naţional, ci chiar şi european. În Moldova şomajul este cel mai mare, nivelul salariului mediu cel mai mic din ţară şi Produsul intern brut pe locuitor este cel mai scăzut. Cauza stării de subdezvoltare a fost şi rămâne lipsa unei infrastructuri de transporturi, care să atragă investitorii în regiune şi care să genereze prosperitate pentru toţi locuitorii. Guvernele socialiste au ştiut tot timpul acest lucru, însă, în calculele lor electorale, Moldova nu avea dreptul la dezvoltare, pentru că numai aşa ar fi fost utilă în alegeri pentru PSD.

PNL scrie istorie în Moldova. Construirea Autostrăzii Siret-Suceava-Ploieşti intră în linie dreaptă

Stimaţi colegi,

Cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în ultimii ani a fost înlăturarea PSD de la guvernare în toamna anului trecut. Nu vreau să-mi imaginez cum am fi traversat această criză sanitară fără precedent şi cum am fi făcut faţă efectelor economice negative cu un guvern PSD incompetent şi potrivnic intereselor noastre naţionale. În ceea ce priveşte investiţiile publice, ce să mai spunem? PSD nu a reuşit să construiască nimic nici măcar în perioadele favorabile pe care le-a traversat România!

Citeste si   GCS: Record de cazuri noi de COVID-19 - 4.848; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 37.025

Cu toate acestea, Guvernul PNL, sabotat constant şi din toate părţile de PSD, a reuşit să gestioneze ireproşabil criza sanitară, să susţină cu zeci de miliarde de lei mediul de afaceri, să protejeze milioane de locuri de muncă şi, mai mult decât atât, să pună pe picioare marile proiecte de investiţii. Nu pot să nu mă bucur pentru argeşeni sau sibieni, care, recent, au primit de la Comisia Europeană aproape 900 de milioane de euro pentru construirea Autostrăzii Piteşti-Sibiu, proiect blocat tot de PSD, care acum se construieşte.

Cu toate acestea, le spun muntenilor că PNL scrie istorie şi în Moldova

Cu toate acestea, le spun muntenilor că PNL scrie istorie şi în Moldova. Mai precis, Autostrada Moldovei, cea care ne va lega de Capitala ţării, intră în linie dreaptă şi, foarte curând, utilajele vor începe să lucreze. Loturile Siret-Suceava, de 41 de Km, şi Suceava-Paşcani, de 60 de Km sunt pregătite deja pentru licitaţie. De asemenea, PNL va face aceste investiţii din bani europeni nerambursabili şi nu aşa cum ar fi vrut PSD, din banii românilor, pe care, ulterior, să-i pună să mai plătească şi taxe de autostradă. Dacă adăugăm la aceasta şi centurile ocolitoare construite de PNL la Suceava, Rădăuţi sau Bacău, atunci avem toate motivele să ne aşteptăm la o creştere economică solidă şi de durată în toată Moldova.

Citeste si   Asociația Club Sportiv ATLETIC BUCOVINA SUCEAVA – 12 medalii la COMPETITIA INTERNATIONALA „CUPA BANZAI” ediția a XXVII-a 2020

Cred că PNL a demonstrat pe deplin la Suceava, cu un consiliu judeţean condus de Gheorghe Flutur, cu o primărie de municipiu condusă de Ion Lungu şi un Guvern PNL axat pe investiţii, că România se poate moderniza enorm în numai 4 ani şi poate recupera tot timpul pierdut sub guvernările toxice ale PSD.

 

Obiectul întrebării: Investiții planificate ale operatorilor de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale în Regiunea Nord-Est

 

Stimate domnule ministru,

 Una dintre problemele cele mai apăsătoare cu care se confruntă consumatorii casnici de energie electrică și gaze naturale din Regiunea Nord-Est este legată de uzura fizică și morală foarte mare a rețelelor de distribuție, care provoacă frecvente întreruperi în alimentarea cu energie electrică și gaze naturale, în special atunci când oamenii au cea mai mare nevoie de aceste utilități, adică în anotimpul rece.

Citeste si   CAMPANIE de INFORMARE a studenților străini și a angajatorilor

Din păcate, în ultimii ani, investițiile planificate și realizate de către firmele de distribuție nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, în principal ca efect al măsurilor fiscale împovărătoare aplicate de guvernele anterioare, care au descurajat aproape orice tip de investiție în sectorul energetic.

În condițiile în care în mandatul dumneavoastră procesul investițional în sectorul energetic a fost relansat, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

  • Vă rog să precizați dacă ați discutat sau aveți în vedere să discutați cu principalii distribuitori de energie electrică și gaze naturale care operează în Regiunea de Nord-Est, în vederea planificării pe termen scurt și mediu a unor investiții urgente în rețelele de distribuție, astfel încât consumatorii casnici să nu se mai confrunte cu întreruperi frecvente în alimentarea cu aceste resurse energetice?
  • În situația în care există deja un plan investițional ferm asumat de operatorii din Regiunea de Nord-Est, vă rog să îmi puneți la dispoziție țintele tehnice și financiare asumate de aceștia pentru următorii 4 ani.
  • Vă rog să îmi puneți la dispoziție și detaliile cu privire la investițiile de modernizare a rețelelor de distribuție realizate de aceiași operatori din Regiunea de Nord-Est în ultimii 4 ani.

Comandat de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL-Organizația Județeană Suceava, cod unic de mandatar financiar 21200012.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ