Share

Ca urmare a faptului că prefectul județului Suceava, domnul Alexandru Gheorghe Moldovan nu și-a îndeplinit atribuțiile cu privire la demiterea aleșilor locali care au trecut la alt partid politic înainte de alegerile locale, Organizația PSD Suceava i-a făcut acestuia o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Amintim că în contextul alegerilor locale din data de 27.09.2020, primarii localităților Frumosu, Moara, Ulma, Frasin, Stulpicani, Ostra, Stroiești, Păltinoasa și Valea Moldovei care dețineau funcțiile de primar obținute pentru mandatul  2016 – 2020 pe listele de candidați ale PSD Suceava,  au ales să se înscrie în rândul formațiunii politice PNL Suceava  și să candideze pe listele acestui partid pentru funcțiile de primar. Iar legea prevede că în astfel de cazuri, atunci când aleșii trec la alt partid decât cel pe listele căruia au fost votați, acestora le încetează mandatul de drept înainte de termen, prin ordin al prefectului.

Citeste si   Gheorghe FLUTUR a anunțat funcționarea PARCULUI INDUSTRIAL BUCOVINA I!:”Avem deja mai multe SOLICITĂRI pentru INVESTITORI care vor să vină să investească aici”

Dacă acesta ar fi fost de la PNL, sau ar fi trecut la PNL, sigur ar fi fost și la ora actuală în funcție

În ciuda sesizărilor făcute în mod repetat de PSD Suceava cu privire la existența acestor situații și a demersurilor legale făcute pentru a fi rezolvate, actualul prefect a preferat să le ignore interpretând și aplicând legea după bunul plac. Interesant este că atunci când discutăm despre trecerea primarilor de la PSD la PNL, prefectul Alexandru Moldovan nu aplică legea, dovedind mai degrabă că este servitorul supus al domnului Gheorghe Flutur, nicidecum garantul legii în teritoriu. În schimb, atunci când vine vorba despre „execuția” primarilor PSD, sau al altor formațiuni politice,  acesta nu ezită să-și amintească de atribuțiile sale legale, o dovadă a duplicității sale fiind ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pe care l-a dat fostului primar al orașului Vicovul de Sus, dl Gheorghe Schipor. Dacă acesta ar fi fost de la PNL, sau ar fi trecut la PNL, sigur ar fi fost și la ora actuală în funcție.

Citeste si   VIDEO l (P) Președintele Consiliului Județean SUCEAVA, Gheorghe FLUTUR: ”Mi-am propus să PROMOVEZ tinerii și ANTREPRENORII”

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT- Organizația Județeană Suceava, cod unic de mandatar financiar 21200019

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ