Share

În cursul zilei de astăzi, 14.09.2020(n.r.), președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost prezent în curtea interioară a clădirii Palatului Administrativ.

Gheorghe Flutur a prezentat macheta Palatului Administrativ și a declarat că acolo va fi construită „Sala Unirii Bucovinei cu Țara”, un loc unde se vor desfășura ședințele de plen a consiliului. Totodată, este și o sală destinată întâlnirilor cu publicul sucevean care vor fi invitați pentru diverse teme și provocări ale orașului Suceava.

„Va fi o sală modernă, civilizată, o carte de vizită pentru județul Suceava și pentru Bucovina”

„Suntem în curtea interioară a clădirii Palatului Administrativ unde este sediul Consiliului Județean Suceava și a Prefecturii Suceava.

Avem macheta Palatului Administrativ, o clădire cu istorie extrem de importantă la 1904 finalizată. Este o clădire cu o semnificație istorică deosebită pentru că aici au intrat trupele române în drumul lor spre Cernăuți în 1918 când s-a hotărât unirea Bucovinei cu țara.

Aici va fi o sală care se va numi „Sala Unirii Bucovinei cu

 Țara” în care își va desfășura activitatea Consiliu Județean Suceava și mă refer la ședințele de plen a consiliului și eu sper ca Suceava să devină cândva capitală de regiune și sediul Administrativ și locul unde să se țină ședințele de plen a deliberativului acestei regiuni să fie aici.

Este o sală în construcție, o sală care costă circa 8 milioane de lei. O investiție a Consiliului Județean Suceava pe care am început-o anul trecut și are 200 de locuri.

„Am făcut această investiție și mi-aș fi dorit să fie finalizată în 2018”

Este o sală destinată întâlnirii cu publicul pentru că are o intrare din stradă și are garderobe, grupuri sanitare la subsol, o terasă deasupra, este gândită funcțional și pentru întâlniri cu populația, consultări, schimburi de experiență, studenți care să vină aici și dacă vreți un loc unde societatea civilă, sucevenii, vor fi invitați pentru diverse teme și provocări a orașului Suceava și de ce nu a viitoarei regiuni pentru că trebuie să gândim optimist. „, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele a mai declarat ca a făcut această investiție din fondurile proprii deoarece guvernul care era la conducere nu a aprobat banii necesari pentru acest proiect.

Comandat de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL- Organizația Județeană Suceava, cod unic de mandatar financiar 21200012.


Share
Citeste si   INCENDIU în localitatea DORNA CANDRENILOR! ISU Suceava trage un SEMNAL de ALARMĂ pentru cetățeni
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ