Share

Astăzi, în cadrul rubricii „Aleși la Raport” alături de noi îl avem pe Viorel SEREDENCIUC, candidat din partea Partidului Național Liberal Suceava la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Viorel SEREDENCIUC este fost vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, având o experiență vastă în administrația județeană și fiind un susținător al primarilor din județ, ajutând la implementarea proiectelor în localitățile sucevene.

La momentul actual, Viorel SEREDENCIUC se află locul cinci din partea PNL Suceava pentru Camera DEPUTAȚILOR.

Rep: Domnule SEREDENCIUC propun să continuăm discuția pe baza programului de guvernare al PNL. În acest context, după interviul avut săptămâna trecută unde am discutat despre investițiile în infrastructura rutieră și domeniul economic, propun să analizăm și următoarele obiective pe care și le propune PNL în perioada 2020-2024. Doresc să începem cu PENSIILE astăzi. Conform programului de guvernare al PNL, vom avea o creștere anuală a punctului de pensie în funcție de rata inflației și de majorarea salariului mediu brut pe economie, în același timp se dorește creșterea contribuțiilor către Pilonul II de pensii cu un punct procentual până la 4,75% în 2024. După cum bine știm cu toții, subiectul pensiilor a fost unul dintre cele mai discutate în perioada 2016-2020. Cum va reuși PNL să crească punctul de pensie anual?

V.S: În primul rând, PNL și-a propus o creștere economică în următorii patru ani de 6%. Din creșterea economică de 6%, care este foarte consistentă, va fi una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Categoric, vom reuși și ceea ce ne-am propus în domeniul majorării salariului mediu, creșterea alocațiilor pentru că tot ce facem noi trebuie să se reflecte în creștere nivelului de trai al oamenilor.

Rep: În august 2020, în calendarul PNL se regăsea dublarea alocațiilor, lucru care s-a și întâmplat. În noul program de guvernare, PNL își propune o nouă dublare a alocațiilor, conform aceluiași calendar din august 2020. Va fi posibil acest lucru începând cu anul 2021?

Noi am propus acea dublare a pensiilor în anul 2020, lucru care s-a realizat”

V.S: Totul va depinde de încasările bugetare. Noi am propus acea dublare a pensiilor în anul 2020, lucru care s-a realizat. PNL–ul a venit cu un proiect pentru încă o dublare fără să săună nicio vorbă despre sursa banilor.

A venit pandemia care nu ne ține numai în casă, dar ne ține și bugetul blocat și în momentul în care vom trece pe creștere economică, împreună cu celelelalte măsuri pe care și le propune PNL-ul în următorii patru ani. Trebuie să recunoaștem că alocațiile pentru copii sunt mici, dar atât a permis bugetul pentru această perioadă.

Rep:În programul PNL, regăsim și o reformă electorală care prevede ca dublarea numărului de parlamentari alocați în prezent să reprezinte diaspora românească. De ce s-a luat această decizie în cadrul PNL și cât de realizabilă va fi această inițiativă?

Dumnealor au solicitat că vor un număr mai mare de parlamentari, astfel încât și vocea lor să fie auzită”

V.S: Este realizabilă pentru că s-a dovedit că foarte mulți români care trăiesc în diaspora nu sunt reprezentați. Nevoile lor sunt de multe ori altele decât cele ale populației sau cele planificate pentru diferite zone din țară. Dumnealor au solicitat că vor un număr mai mare de parlamentari, astfel încât și vocea lor să fie auzită.

Printr-o modificare a legii electorale numărul de parlamentari se stabilește acolo. Nu doar aici va fi modificată legea electorală; PNL și-a propus să introducă pe scară mult mai mare votul prin corespondență.

Rep: Domnule SEREDENCIUC în curând va lua final această campanie electorală, iar românii vor merge la vot. Doresc să vă întreb, din subiectele discutate în cadrul interviului de astăzi, care v-au fost aduse cel mai des ca problematici din partea cetățenilor suceveni?

V.S: Per general, solicitările sucevenilor sunt: apă, canalizare, gaz metan- astea în comunitățile rurale. Pe partea de oraș se vrea un aer mai curat.

Comandat de PNL Suceava. Executat și distribuit de S.C. PRESS GRUP MOLDOVA SRL CUI MF 11200025.

 

 

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ