Share

Partidul Pro Romania intră în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava cu un candidat curajos, hotarât, cu o educaţie completă, dar mai ales cu idei foarte clare despre ceea ce ar avea de făcut pentru judeţul pe care îl iubeşte şi îl respectă, şi pe care îl vrea adus în secolul XXI.

Alexandra Harja Samsonescu are avantajul de a intra în competiţia electorală neuzată politic şi cu perspectiva unei minţi proaspete, fiind cel mai tânăr candidat pentru şefia judeţului Suceava,  dar unul care a ales să nu mai stea “în spate”, ci să se implice chiar din linia întâi pentru  viitor modern  şi mai  confortabil,  pe care sucevenii îl merită.

Rep: Nu sunteţi prea tânără pentru a intra în “cuşca leilor”?

”Este vârsta la care vreau să dau înapoi ceea ce am primit de la părinți, de la dascăli, de la comunitatea în care mi-am desfășurat activitatea”

Alexandra Harja Samsonescu: Nu cred că există o vârstă special recomandată pentru a te implica activ în comunitatea ta și pentru a veni în sprijinul acesteia. Pentru mine, vârsta de 30 ani reprezintă momentul oportun de a mă îngriji de soarta semenilor mei.

Este vârsta la care vreau să dau înapoi ceea ce am primit de la părinți, de la dascăli, de la comunitatea în care mi-am desfășurat activitatea cum am știut eu mai bine. Vreau ca aceștia să fie mulțumiți de noi, tinerii,  și să știe că nimic nu a fost în zadar. Să ştie că se poate conta pe noi.

Citeste si   GCS: Nou record de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 - 5.028 de cazuri; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 35.351

Rep: Ce a facut Alexandra Harja Samsonescu până la 30 de ani?

A.H.S: Am fost elevă la Școala Generală nr. 4 din municipiul Suceava, apoi am urmat cursurile Liceului Economic ”Dimitrie Cantemir”, unde am fost șefă de promoție. Spun asta cu satisfacție personală pentru că mi-a plăcut să învăț și rezultatele au fost pe măsură. Anii de liceu au fost ani foarte frumoși la care mă gândesc cu drag. Dintre toate discipinele studiate, m-am simțit mai apropiată de științelor exacte. Probabil a contat și faptul că în copilărie îi auzeam pe părinți vorbind despre contabilitate, iar asta și mi s-a întipărit în minte şi mai târziu, mi-a dat direcţia în viaţă.

Am urmat cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, în cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza, Iași, o facultate care, dincolo de calcule interminabile, formule matematice sau teorii, mi-a confirmat că eram acolo unde trebuie să fiu. Pot spune apăsat că pe parcursul celor trei ani de studiu am învățat noțiuni fundamentale pentru buna funcţionare a unei companii, dar  și a unui judeţ, a unei țari; ce taxe și impozite trebuie să plătesc în fiecare domeniu de activitate, cum să prioritizez cheltuielile și să le reduc pe cel inutile sau ce instrumente să folosesc pentru a face previziuni economice în viitor. Acest lucru m-a ajutat enorm de mult în viață, mai ales în domeniul unde îmi desfășor momentan activitatea, și cu siguranță mă va ajuta și ca președinte de Consiliu Județean.

Citeste si   100 de candidați și-au depus dosarul de ÎNSCRIERE la CONCURS la sediul Direcției de Sănătate Publică Județul SUCEAVA

După absolvirea examenului de licență, am urmat un master în domeniul agricol, tot în Iași, dar la sfârșitul pregătirii profesionale am vrut să mă întorc acasă, să fiu alături de cei dragi, să fiu alături de familie, în locul natal.

Rep: Mai exact, cum credeţi că pregătirea economică vă va ajuta să fiţi un bun preşedinte de consiliu judeţean?

”De când activez în lumea antreprenoriatului m-am lovit de tot felul de piedici și a trebuit să readaptez mereu”

A.H.S: Pregatirea economică dar şi experienţa mea de antreprenor, pentru că în prezent deţin o firmă şi port responsabilitatea multor angajaţi…Pot fi un bun preşedinte de consiliu judeţean şi pentru că  știu cât de greu se fac banii, cât de greu intră banii într-o familie, cât de greu intră banii într-o firmă, şi totodată  știu cât de ușor îi poți pierde dacă nu îi cheltuiești responsabil, chibzuit.

Citeste si   VIDEO I Premierul Ludovic ORBAN prezent la ceremonia de CONSTITUIRE a Consiliului Județean SUCEAVA! ORBAN: „Sunt aici pentru a transmite un ANGAJAMENT”

De când activez în lumea antreprenoriatului m-am lovit de tot felul de piedici și a trebuit să readaptez mereu, să găsesc soluții pentru orice problemă care apărea, pentru a face bani, pentru a-i gestiona corect şi cu folos.  Am văzut  şi am simţit pielea mea  de greu construiești ceva acum și această experiență îmi este de folos pentru a justifica candidatura mea la președinția Consiliului Județean Suceava.

Pentru a fi un bun gospodar de judeţ nu ai nevoie de ani de experiență în administrația publică, ci să ştii să foloseşti chibzuit banului public. Şi ai nevoiede curaj.  Până la urmă despre asta este vorba.

Mai mult ca niciodată, anul acesta avem nevoie de curaj moral, curaj politic.

Haideți să ieșim din casă la vot! Acesta este primul pas!

Ieșiți din casă pe 27 septembrie!

Fiecare vot contează și trebuie să fim împreună pentru binele județului Suceava!

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ