Share

În cadrul unui interviu acordat Ziarului ”Bună Dimineața Suceava”, primarul municipiului Suceava, Ion LUNGU ne-a vorbit despre perioada campaniei electorale, despre proiectele de viitor și despre inițiativele pe care le-a primit în aceste zile de la suceveni pentru continuarea dezvoltării municipiului Suceava.

Rep: Domnule primar ne aflăm la sfârșit de campanie electorală, o campanie grea în care zilnic ați fost printre cetățeni în municipiul Suceava pentru a le asculta problemele și a căuta soluții. Cum au fost aceste săptămâni de campanie și ce vă transmit cetățenii?

Sucevenii pot spune că sunt toleranți și fiecare înțelege că la începutul acestui an, am trecut printr-o perioadă grea”

Ion LUNGU: Nu vreau să spun că a fost o campanie grea, ci o campanie normală! Am făcut această campanie din poartă în poartă în așa fel încât să intrăm în contact cu sucevenii. Pentru mine este un lucru Sfânt de când sunt primarul municipiului Suceava să dedic ziua de miercuri începând cu ora 10:00 audiențelor. Am respectat legea și normele în vigoare în această campanie pentru a putea să mă întâlnesc cu cetățenii.

Citeste si   GCS: 2.844 de cazuri noi de COVID-19; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 8.709

Este un lucru normal să fim printre cetățeni, să le ascultăm probleme, să ni se reproșeze ce nu am reușit să realizăm. Sucevenii pot spune că sunt toleranți și fiecare înțelege că la începutul acestui an, am trecut printr-o perioadă grea. Această perioadă a întârziat multe lucrări, mulți agenți economici au fost închiși, dar încercăm treptat să redresăm lucrurile și să revenim la normalitate.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 217.216  cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Rep: Autobuzele electrice au ajuns la Suceava în urmă cu 4 zile și chiar în dimineața aceasta le-am văzut circulând în municipiu. Totodată, sucevenii consideră că acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte pentru municipiul Suceava din mandatul dumneavoastră. Știm că vă propuneți să fie aduse și alte autobuze electrice. Când va avea loc acest lucru?

”Este un proiect smart city și pot spune că suntem primul oraș din România cu un astfel de proiect”

I.L: În momentul de față autobuzele se află în probe și pot spune că este un proiect de succes al Sucevei pe care dorim să îl finalizăm. În total vom avea 62 de autobuze electrice în municipiu, iar tot transportul va fi unul ecologic.

Citeste si   SUMAL- noua versiune a sistemului de URMĂRIRE a trasabilității materialelor LEMNOASE! Mihai GĂȘPĂREL: „Transportul materialului LEMNOS nu se va mai face utilizând documente tip TIPĂRITE, totul va fi ELECTRONIC”

Preconizez că începând cu 1 martie vom avea un întreg parc de autobuze electrice, dar nu numai atât. Avem autobază electrică nouă, 52 de stații de autobuz, sistem de informare și sistem de supraveghere video. Este un proiect smart city și pot spune că suntem primul oraș din România cu un astfel de proiect.

Rep: Aveți un mesaj pentru suceveni?

I.L: Dragi suceveni, dați un vot la primărie celor care au experiență și responsabilitate, celor care se țin de cuvânt și dați un vot pentru echipa liberală. Dați un vot util pentru a dezvolta municipiul.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ