Share

Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO) a efectuat a doua recoltare de celule stem hemato­poietice.

Medicii de la IRO au recoltat celulele de la un pacient de 63 de ani, diagnosticat cu mielom multiplu, un cancer rar cunoscut şi cu numele de Boala Kahler.

Zilele trecute, rocedura medicală începută de medicii ieşeni încă de la orele dimineţii nu era încă finalizată. IRO a realizat lunea trecută prima recoltare de celule stem hematopoietice prin afereză din sângele periferic de la un pacient de 47 de ani diagnosticat cu mielom multiplu.

Citeste si   Mihai CHIRICA a dat verdictul: PSD este un partid de COMUNIȘTI!

Procedura medicală s-a efectuat în Serviciul de afereză al Compartimentului de Transplant celule stem hematopoietice din cadrul IRO. Celulele stem recoltate de la ambii pacienţi au fost transportate cu o firmă specializată către banca de celule stem hematopoietice de la Institutul Fundeni din Bucureşti.

„După derularea tuturor procedurilor necesare – includerea în bugetul de venituri şi cheltuieli a sumei de 177.000 de lei, efectuarea achiziţiilor de medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanţi necesari pentru aceşti pacienţi, efectuarea lucrărilor de curăţenie şi dezinfecţie a spaţiilor din compartimentul de transplant – putem spune că suntem pregătiţi pentru a realiza această procedură la Iaşi“, au transmis reprezentanţii IRO.

Citeste si   O treime dintre ANGAJAȚII din mediul URBAN au simțit că ANGAJATORUL s-a apropiat de ei în perioada PANDEMIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ