Share

Medicul Gheorghe Burnei a fost acuzat recent de procurori că ar fi făcut experimente pe copii și că ar fi luat mită de la pacienți. Scandalul a izbucnit odată cu articolul publicat de Casa Jurnalistului în care Emilia, mama unei foste paciente a povestit că operația pe care doctorul i-ar fi făcut-o fetiței ei, Amira, ar fi fost un experiment. De ce a ales ea să vorbească abia acum este o întrebare la care ne putem imagina fiecare răspunsul, scrie bugetul.ro

Oare nu cumva la mijloc sunt bani? Nu putem ști, dar putem trage anumite concluzii din dezvăluirile absolut șocante de mai jos.

Câteva cuvinte dintr-un puzzle pe care fiecare îl puteți completa sunt fundație, avocați, bani, bani, bani, exagerare, procurori, povești, justiție?

Un caz REAL

Voicu Lilica este mama lui Voicu Mădălin Ionuț, un băiat care acum are 18 ani și care în trecut a fost operat de medicul Burnei. Mama Amirei a sunat-o de mai multe ori și a îndemnat-o să depună declarație împotriva medicului Burnei sugerându-i, se pare, că în schimb ar putea primi bani, bani care au fost investiți în fixatorul pe care Mădălin l-a folosit. Femeia nu știe de unde Emilia are numărul ei de telefon, dar este deranjantă de insistențele acesteia. „M-a sunat și mi-a spus că uite azi au mai depus nu știu câți declarații și că uite ma sună mulți să mi se alăture”.

Când avea 9 ani, Mădălin a suferit un accident și s-a ales cu piciorul zdrobit. A fost mai întâi la doctorul Vlad, dar nu a putut face nimic pentru copil. A ajuns în cele din urmă la medicul Burnei. A așteptat mult până când a reușit să intre la el. „Eu plângeam. El s-a uitat pe radiografie și mi-a spus că e grav. A plâns alături de mine. Da, a plâns cu mine doctorul”, a povestit Lilica.

Citeste si   122.986 FERMIEI au depus CERERI în cadrul MĂSURII 21 pentru ajutor cu privire la CRIZA COVID -19

Au urmat apoi operații. Prima a durat 5 ore. „L-am întrebat: Cum e domnul doctor? Nu acum, un pic mai târziu, sunt epuizat„. Și au vorbit mai târziu.  Lilica a stat mult timp internată cu Mădălin. „Niciodată nu mi-a vorbit urât. În schimb pe rezidenți îi cam certa. Dacă nu învățați… ACASĂ!, le spunea mereu”, povestește Lilica.

Și așa este! Un doctor trebuie să învețe mult, altfel riscă viața pacienților. „Nu mi-a cerut nici 5 bani”, mai spune mama băiatului.

Astăzi, Mădălin este bine. El și alți copii salvați de doctorul Burnei au făcut un grup pe facebook. Sunt din toată țara.

Dezvăluiri ȘOCANTE ale Emiliei, cea care a provocat scandalul Burnei

Pentru că am dorit să verific povestea Lilicăi am sunat-o pe Emilia, fără să-i spun cine sunt. I-am sugerat că m-ar interesa să depun o plângere împotriva medicului Burnei. Și nu am mințit cu nimic. Dacă m-ar fi convins că medicul este un monstru, din calitate de jurnalist de investigație, aș fi mers la procurori să le prezint și concluziile mele. Au fost voci care mi-au spus să stau de-o parte pentru că aș putea supăra pe cineva și s-ar putea să suport consecințe. Am zâmbit. Mi-am amintit de oamenii, care la revoluție au luptat pentru libertate. Totuși, nu ne-am întors în comunism. Cred…

Citeste si   Bogdan Petru COJOCARU - expresia VIE a faptului că PSD nu se poate REFORMA

Dar iată ce mi-a spus Emilia. Că mă pot constitui parte civilă într-un proces de despăgubiri și că statul îmi dă bani, că nu voi plăti avocații, dar că după ce judecătorii dau verdictul, dăm un procent din banii obținuți avocaților.  „Pe partea cu neglijența iei bănuți. Dacă voi vreți să vă luați banii, șpaga voastră..”. îmi povestea Emilia, printre altele.

Apoi mi-a spus ceva care m-a lăsat mută. „Medicii au văzut fișa ta. Au luat toate fișele și știu care sunteți ciumpăviți. Procurorii v-au scos dosarele. Și o să va sune pe toți. Procurorii or să va OBLIGE să depuneți declarații. De frica lui Burnei unii medici au vorbit și știu care sunteți ciumpăviți. Doctorii știau dinainte, dar nu putea spune dinainte. Dosarele se scot și se verifică cu niște medici. Se uită în foaie și-și aduc aminte și zic uite sunt ciumpăviți”.

Eu nu eram ciumpăvită, dar procurorii știu că sunt. Dacă am rămas cu cel mai mic defect după operație, mă pot alătura parte civilă și cer bani. Cam asta am înțeles eu de la Emilia, care mă întreba dacă Lilica merge perfect acum. Nu mai știa exact că de fapt Mădălin fusese pacientul. Iar eu… eu i-am spus că nu vreau încă să-mi dezvălui identitatea. A dedus ea că aș fi „ciumpăvită” și „schingiuită”. Folosește mult cele două cuvinte.

Deci clar trebuie să depun urgent o plângere împotriva lui Burnei după această convorbire. Tot Emilia mi-a spus că de frică, medicii nu au vorbit până acum și că nu-mi poate spune mai multe, dar că doctorii au prins curaj și povestesc despre cum a schingiuit Burnei copiii.

Citeste si   ISJ IAȘI informează operatorii ECONOMICI despre posibilitatea solicitării școlarizării elevilor în ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL DUAL

I-am spus la final că sunt din presă, după ce i-am repetat pe parcursul convorbirii că nu vreau încă să-i spun numele meu. Cu toate acestea ea a continiat să-mi spună. Multe lucruri. Când am închis telefonul, m-am cutremurat. Apoi mi-au dat lacrimile.

M-am gândit că până acum am fost o visătoare și ca atunci când faci bine s-ar putea să primești rău înapoi. Apoi mi-am dat seama că dacă superi pe cine nu trebuie, te trezești rapid într-un coșmar din care nu te vei mai trezi.

Pe baza unor astfel de declarații s-a construit un dosar. Vă rog să le recitiți. Nu este nimeni perfect. Sitemul medical e cum e, medicii sunt tratați ca ultimii oameni în România, câștigă din salariu mai puțin decât o femeie de serviciu în Italia, dar să distrugi reputația unui om pe baza unor astfel de afirmații mi se pare jenant pentru orice persoana care în viața lui a citit o carte.

O convorbire plină de spectaculos, dar care m-a întristat teribil. Ar fi mult mai multe de comentat și de adăugat, dar las procurorii să-și facă datoria. Cred că Justiția ar trebui să o facă ei, nu jurnaliștii. Ar fi păcat ca de mâine procurorii să devină medici și jurnaliștii procurori.

Povestea de mai sus nu ne arată România educată pentru care am votat acum doi ani.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ