Share

Aproape 24.000 de metri cubi de lemn a fost tăiat ilegal din pădurile din Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, inspectorii Gărzii Forestiere Suceava aplicând, în 2016, peste 840 de contravenţii, cele mai multe la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite.

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a declarat că, în cursul anului 2016, în urma controalelor de pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, s-a constatat faptul că s-au tăiat ilegal 23.381 de metri cubi de lemn, valoarea pagubelor fiind de 4.780.971 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX..

Citeste si   Primarul Ion LUNGU a discutat cu ambasadorul Republicii Kazahstan despre domeniul educației – universitar, culturii și turismului în vederea unei COLABORĂRI

În aceste cazuri, au fost aplicate 842 de contravenţii în domeniul silvic, cele mai multe dintre ele, respectiv 400, în urma controalelor efectuate la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite.

Găşpărel a spus că datorită Radarului Pădurilor anul trecut s-a constatat o scădere a volumului de masă lemnoasă tăiată ilegal, în special în judeţul Suceava.

Citeste si   Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din Bucovina a fost LANSATĂ

Potrivit lui Găşpărel, anul trecut au fost efectuate 160 de controale în domeniul tăierilor şi furturilor de arbori, în urma cărora au fost constatate 120 de infracţiuni, fiind aplicate 32 de contravenţii pentru tăieri ilegale de arbori cu diametre mici, iar volumul de lemn tăiat ilegal a fost de 23.381 de metri cubi, cu o valoare a pagubelor de 4.780.971 de lei.

Citeste si   Tătaru: În Suceava capacitatea ATI pentru COVID poate creşte cu 20 de paturi la SJU şi cinci la Rădăuţi

În prezent, la Garda Forestieră Suceava sunt ocupate 64 de posturi din cele 82 disponibile, şeful Gărzii Forestiere Suceava arătând că, în 2017, în funcţie de bugetul alocat, vor fi organizate concursuri pentru angajare de personal în judeţele Iaşi, Botoşani, Bacău şi Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

2 COMENTARII

  1. “…S-AU TAIAT”!!! “ILEGAL!”…SINGURELE! Cati “au zburat” pt ca li s-a taiat creanga de sub picioare!?! Toate exprimarile sunt impersonale,de parca la furturile astea imense se strecurau subteran! 32 de contraventii??? JALNIC! Parca s-au furat ob dintr-o fabricuta care…”monitorizeaza”!Copacii par tineri! AU platit estimarea pagubei in timp(refacerea padurii in 50 de ani!)??? MASURI RADICALE? CONSTATARI INUTILE!

LĂSAȚI UN MESAJ