Share

Zona C.A. Rosetti va fi transformată radical cu fonduri europene în valoare de 14 milioane lei. Municipalitatea a publicat și un clic, privind noul proiect

Proiectul urmărește înfrumusețarea zonei de agrement C. A. Rosetti, mai exact la intersecția dintre bd. C. A. Rosetti, șos. Albineț și str. Brândușa, și include reconversia și refuncționalizarea a 17.912 metri pătrați de teren neutilizat și degradat. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa de 13.942.773 de lei.

Citeste si   VIDEO Misiunea NASA și SpaceX s-a încheiat cu succes: Cei doi astronauţi au aterizat în Golful Mexic

În vederea promovării regenerării și revitalizării acestei zone vor fi demolate clădirile situate pe teren și aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi realizate alei pietonale și amenajate spații verzi și facilități pentru recreere (de exemplu, zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii etc.), vor fi montate obiecte de mobilier urban (foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, bănci, sisteme de parcare pentru biciclete etc.), dispozitive Wi-Fi, sisteme de supraveghere video etc.”, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit apix.ro.

Citeste si   Șeful personalului Casei Albe îl contrazice pe Donald Trump: Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la termen

Proiectul are în vedere  adaptarea infrastructurii /echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, vor fi modernizate și străzile care conduc în mod direct la terenul supus intervenției.

Totodată, proiectul își propune să contribuie și la creșterea gradului de implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iași 2015 – 2030 prin dezvoltarea rețelei de spații verzi.

Citeste si   Alertă de coronavirus la Primăria Satu Mare! Un angajat a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ