Share

Bugetul local al municipiului Iași pe anul 2017 se află în faza finală a dezbaterii publice.

Vineri, 10 martie, și sâmbătă, 11 martie, Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu a găzduit două ședințe de dezbatere publică a proiectului bugetului local pe acest an.

Programul obiectivelor de investiţii pe anul 2017 este unul ambiţios, pliat pe necesităţile şi dorinţele exprimate de către ieşeni în cadrul primei etape de consultare publică pe marginea bugetului.

Astfel, va fi investit 1 milion de lei pentru montarea de mobilier urban, alte 6 milioane de lei fiind alocate modernizării spaţiilor de joacă pentru copii.

Citeste si   El este Paul BUTNARIU, beneficiarul unor contracte FABULOASE în valoare de PESTE 140.000.000 RON încheiate de COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE cu instituțiile STATULUI

2 milioane pentru culte religioase si 250 mii lei pentru SMURD conform bugetului pe care Iașul îl are în 2017

 


Tot în 2017, amenajarea de parcări va atrage de la buget suma de 1.920.000 de lei, urmând a fi achiziţionate parcometre în valoare de 800.000 de lei.

Proiectarea, taxele, avizele şi cheltuielile aferente studiilor de fezabilitate şi alte studii privind Fondurile Europene Nerambursabile vor presupune cheltuieli de 1 milion de lei.

Modernizarea şi extinderea sistemului centralizat de termoficare va fi un obiectiv major al municipalităţii.

Astfel, racordarea clădirilor publice la sistemul centralizat de termoficare va costa 1 milion de lei, iar cofinanţarea unor obiective de investiţii prin Programul de Termoficare va fi în valoare de 2 milioane de lei.

De asemenea, proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare din municipiul Iaşi, cu finanţare externă nerambursabilă, va beneficia de un buget de 1,3 milioane de lei.

Construirea celor trei poduri peste Bahlui din zona Cicoarei va fi finanţată cu 9 milioane de lei.

Proiectul bugetului fiind deja publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi, la Palatul Roznovanu vor mai fi organizate încă două şedinţe de dezbatere publică în zilele de vineri, 17 martie (de la ora 16.00) şi sâmbătă, 18 martie (de la ora 12.00).


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ