Share

Parcul și esplanada Teatrului Național vor fi reabilitate 

Parcul și esplanada Teatrului Național vor fi reabilitate. Primăria a recepționat un proiect tehnic în acest sens, sursa nefiind clar definită. Reprezentanții municipalității vizează fondurile Uniunii Europene, dar numai după anul 2021. Investiția este una de anvergură, costurile se ridică la peste 10 milioane euro, autoritățile își propun să: demoleze actualele fântâni arteziene și să contruiască unele noi, eventuala mutare a construcției ,,Cub”, extinderea zonei pietonale (pe strada Agatha Bârsescu și, parțial, pe I.C. Brătianu), tăierea a peste 100 de arbori și arbuști și înlocuirea acestora prin alte plantări, reperarea aleilor sunt alte obiective ale procesului de modernizare.

Citeste si   Primăria Capitalei, acuze îngrijorătoare: ”O firmă privată testează, PE BANI MULŢI, în parcarea unui mall!”

Terenul care va fi amenajat are o suprafață totală de 21.822 metri pătrați și cuprinde situl istoric al Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri”, cu o suprafață de 12.078 metru pătrați, și esplanada obiectivului cultural menționat, care are o suprafață de 9.744 metri pătrați.

Durata estimativă de execuție a investiției este de 12 luni. Primarul Mihai CHIRICA a declarat „Nu vrem să atragem prezența unui număr sporit de autovehicule în zona centrală și nu vrem să deranjăm vegetația înaltă. Sunt două argumente suficient de solide. Lucrările propuse au în vedere în special modernizarea spațiului din fața Teatrului Național. De-a lungul timpului acolo au fost diverse intervenții. Proiectanții propun și mutarea Cubului de lângă Teatrul Național, eliberarea în întregime a esplanadei și construirea unui amfiteatru unde să se poată organiza reprezentanții artistice. Statuia lui Miron Costin este într-o girație. Conform propunerilor proiectanților, ea va fi integrată în interiorul parcului, care va fi amenajat după detaliile inițiale ale parcului Notre Dame de Sion. Toată vegetația înaltă va fi păstrată, mă refer aici atât la aliniamentele de platani dinspre strada I. C. Brătianu, cât și dinspre hotelul Mitropoliei”.

Citeste si   Ministrul Economiei - Virgil Popescu anunță noi măsuri economice pentru IMM-uri: ”Suntem pregătiți să acordăm miliardul de euro!”

Singurele intervenții se vor face asupra vegetației joase, dominată de tuia și buxus. Potrivit primarului, vegetația joasă se află într-o situație fitosanitară destul de precară, dar va fi înlocuită de o altă vegetație joasă, așezată pe un gazon care va domina întreaga esplanada Teatrului Național și toate spațiile din jurul acesteia.

Citeste si   Ludovic Orban, pe șantier! Premierul verifică, vineri, mai multe obiective de infrastructură din țară

„Mobilierul urban este gândit special pentru această esplanadă. Se reconfigurează și poziționarea fântânilor arteziene. Vor fi și lucrări de cercetare arheologică în vederea depistării fundațiilor bisericii Mănăstirii Dancu”, a mai spus primarul.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ