Share

Iașul a fost sâmbătă seară capitala tineretului ortodox. Peste 6000 de tineri, participanți la ITO 2017, s-au rugat împreună și au audiat conferința susținută de părintele profesor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu și moderată de jurnalistul Daniel Buzdugan.

Evenimentul s-a desfășurat în Grădina Palas și a avut tema „Tânărul în căutarea libertății”.

Conferinţa susţinută de părintele Constantin Necula a debutat prin rugăciune. 6000 de tineri şi-au unit glasurile şi au rostit împreună rugăciunea „Împărate Ceresc”.

În continuare, părintele profesor şi moderatorul evenimentului, Daniel Buzdugan, au mulţumit tinerilor prezenţi în grădina Palas din Iaşi deoarece au venit „să demonstreze că Biserica, în esenţă, nu este a  trecutului, ci este aparţine prezentului, care este un viitor continuu”.

„Credeți-mă că este cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată: asta este Biserica! Așa arată Biserica! Biserica trebuie să fie în mijlocul tinerilor, în licee, în școli, în piețe. Voi sunteți FB: Forța Bisericii! Oamenii simt, nu poți să minți, atunci când ești în mijlocul oamenilor, ei te simt!”, le-a spus Daniel Buzdugan tinerilor prezenți.

În continuare, părintele Necula a făcut referire la tema conferinței – „Tânărul în căutarea libertății”, subliniind faptul că „Libertatea şi iubirea nu răspund la întrebarea Ce?, ci la întrebarea Cine?, iar răspunsul este Hristos. Adevărata libertate ține de capacitatea de a fi împreună cu El în permanență. Adevărata libertate înseamnă să îl ai pe Hristos. În seara aceasta vă mulţumesc că aţi venit să mărturisiţi că sunteţi parte vie a Bisericii”.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ