Share

Transmitem scrisoarea deschisă adresată de către

Parinții copiilor din Montessori School of Iași

și primită pe adresa Redacției 

“Dezvoltarea fizica si emotionala a copiilor nostri a avut de suferit in urma actiunilor managementului acestei institutii”

Suntem parinti ai copiilor din MSI (Montessori School of Iasi), organizatie a carei conducere este gestionata de catre Catalina Ivan, presedinta Asociatiei One for Hope si dorim sa aducem in atentia opiniei publice, mai ales in atentia tuturor parintilor care doresc sa isi inscrie copiii la aceasta institutie gravele nereguli ce se petrec inca de la inceputul acestui an.

Am pornit la drum, impreuna cu conducerea acestei institutii, acum 3 ani, crezand ca ai nostri copii vor avea parte de cea mai buna ingrijire si educatie. Daca procesul educational si-a mentinut standardele in acest timp, din pacate dezvoltarea fizica si emotionala a copiilor nostri a avut de suferit in urma actiunilor managementului acestei institutii.

“Copiii nostri se plangeau ca mancarea nu este suficienta, ca primesc la masa ciorba cu 1 perisoara sau jumatate de ou (in loc de 1 ou cum e prevazut in meniu)”

Mai exact, de la inceputul acestui an, si pana in octombrie 2019 (cand in urma sesizarilor parintilor s-a decis revenirea la meniuri complete), copiii nostri au primit portii injumatatite, decizie luata unilateral de catre management si de care am aflat, nu de la management, ci in urma discutiilor cu copiii nostri care se plangeau ca mancarea nu este suficienta, ca primesc la masa ciorba cu 1 perisoara sau jumatate de ou (in loc de 1 ou cum e prevazut in meniu), ca nu trebuie sa manance foarte mult ca sa ajunga si celorlalti copii, totul in conditiile in care exista un contract de scolarizare in care se preciza in mod clar ca institutia este un intermediar intre firma de catering si parinti.

In aceste conditii, gradinita a decis nu numai sa faca economie pe sanatatea copiilor nostri  dar si sa incaseze banii ramasi in urma reducerii numarului de meniuri.

“Am decis sa iesim cu aceasta scrisoare in mod public, intrucat atitudinea managementului dupa ce parintii au aflat de aceasta situatie a fost una de fatada”

  • Au organizat o intalnire in care si-au cerut scuze insa, nu au oferit o explicatie coerenta de ce au actionat in aceasta maniera, mentionand doar ca fondurile rezultate in urma “economisirii”  au ramas in bugetul institutiei;

  • Au refuzat sa nominalizeze un responsabil cu privire la situatia creata si sa ia masuri disciplinare impotriva acelei persoane;

  • S-a decis angajarea unui nutritionist in conditiile in care situatia reclamata a fost ca  mancarea este insuficienta, si nu calitatea sau aportul caloric al acesteia;

  • A fost trimis un memorandum catre parinti cu actiuni generale, iar reprezentantii conducerii au fost prezenti a doua zi dupa sedinta la fiecare dintre sedii, pentru a discuta cu fiecare parinte,”rugandu-l” sa semneze acel contract.

Aducem acest lucru in atentia publica pentru ca:

  • O parte dintre copii se afla la limita inferioara a greutatii specifice varstei, in conditiile in care la gradinita ar trebui sa ia 2 gustari si 2 mese, iar acestea au fost reduse pe o perioada de mai mult de 6 luni;

  • O parte dintre copii au tulburari de mancare, fie si-au redus foarte mult aportul de mancare, fie  acasa au un comportament necontrolat, dorind sa manance cat mai mult, in scurt timp.

“In mod practic, acest comportament abuziv al gradinitei a avut un impact psihologic asupra obiceiurilor de masa a copiilor nostri”

Precizam totodata ca ne-am dorit sa coloboram cu institutia pentru rezolvarea situatiei, insa actiunile propuse si create de catre aceasta, au fost mai degraba sa acopere eventuale nereguli ce ar putea aparea in procesul de acreditare de la Ministerul Educatiei, ce este in desfasurare, si pentru care exista o miza financiara.

Totodata, exista o cerere pe rol la ISJ Iasi, cu nr. 10020/04.11.2019, la care am adus intr-o ultima notificare si avizele de primire a meniurilor care atesta injumatatirea portiilor.

La momentul actual nu discutam de a ne lua copiii si a-i duce la o alta unitate de invatamant, ci ne dorim in mod real ca aceste lucruri sa nu se mai intample. Sanatatea si bunastarea copiilor nostri primeaza si nu ne dorim ca alti copii sa fie supusi unor astfel de abuzuri.

Parintii copiilor din Montessori School of Iasi

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea conducerii, în speță din partea familiei Ivan, însă nici unul dintre soții Cătălin și Cătălina Ivan nu au dorit să ofere nici un fel de declarații.

În cursul zilelor viitoare ne vom adresa instituțiile abilitate. Vom reveni cu detalii!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ